Őszi feltöltődés a CAFE FREI aranyló termékeivel

CAFE FREI „Nicaraguai dohány” szemeskávé

A dohánykávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi irodájába, otthonába.
A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús almareszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes esszenciát főznek.
A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden egyes szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

Kávévilág – a hónap termékei | CAFE FREI „Nicaraguai dohány” szemeskávé

A CAFE FREI egyik legsikeresebb terméke ez az illatában és ízében is testes, szivarra emlékeztető kávé. A nicaraguai dohánylevelek és az édes alma együttese markáns ízt kölcsönöz a lassan pörkölt kávészemeknek.

Kávévilág – a hónap termékei

A CAFE FREI „Nicaraguai dohány” kávéja kiváló választás hosszú üzleti megbeszélésekhez vagy baráti találkozókhoz.

Hogyan készítsen belőle kávét?

Ez a dohánykávé eszpresszó és habos kapucsínó készítéséhez is ideális. A testes, szivarszerű ízélmény megóvása érdekében a frissen őrölt kávét kotyogós kávéfőzőben készítse el. A lefőtt kávét barnacukorral édesített meleg tejjel ízesítse – ez segít abban, hogy az alma édeskés és a dohány kesernyés, összetéveszthetetlen aromáját még jobban kihozza.

CAFE FREI „Hajnali szavanna” tea

A Dél-Afrikából származó vörös fokföldi rekettye hajtásaiból készült (rooibos) tea, jázminszirommal, fahéjjal és ánizzsal ízesítve. Koffeinmentes, ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) rendkívül gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony.

Kávévilág – a hónap termékei | CAFE FREI „Hajnali szavanna” tea

A rooibos tea a pozitív élettani hatásairól ismert teakülönlegesség: magas ásványianyag- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően gyulladásgátló, görcsoldó hatású, valamint gyógyír a fejfájásra is. Antiallergén, így csökkenti az asztma, a szénanátha tüneteit, jótékony hatással van a hasnyálmirigybántalmakra, és elősegíti az emésztést. Koffeinmentes, napközben mégis élénkítő és frissítő, ugyanakkor az esti órákban nyugtató hatású, segít az álmatlanság leküzdésében. A vöröslő növény leveleit hagyományosan kézzel szüretelik, feldolgozás során nem adnak hozzá színezéket, aromákat és tartósítószereket sem.

Hogyan készítsen belőle élénkítő teát?

Kávévilág – a hónap termékei

A rooibos tea íze kevésbé kesernyés, mint a fekete teáé. A CAFE FREI „Hajnali szavanna” teában az édes íz és a különleges déli fűszerek harmonikusan kiegészítik egymást.

A tea elkészítéséhez használjon kézi teafőzőt. A teatojást töltse meg a herbateával, majd forrásban lévő vízzel öntse fel a teafőzőt. Az íz aromái és az ásványi anyagok kioldódása 8-10 percet vesz igénybe. A „Hajnali Szavanna” tea hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Ízesítse friss citromkarikával – természetes édes ízének köszönhetően édesítés nélkül is finom.

Készüljön a hűvös őszi időszakra egy csésze testes, forró kávéval vagy természetes, kellemes ízű teával!