Kezdje rendezetten az Újévet!

Habár a rendrakás olyan feladat, amit kevesen szeretnek, ám fontos, hogy ne odázzuk el túl sokáig, főleg, ha közeleg az év vége. Egy megfelelő rendszer kialakításával azonban könnyebbé válhat ez a nemkívánatos munka is, amelybe később is egyszerű lesz beilleszteni az újabb eszközöket és feladatokat egyaránt.

Korábbi cikkünkben már írtunk az iratrendezés fontosságáról és hasznosságáról. Azonban egy irodában nem csak az egyre növekvő irathalmok okozhatnak fejfájást, hanem a szanaszét heverő íróeszközök, a tűzőgép, amit sosem találunk, amikor kellene, de sokáig sorolhatnánk még ezt a listát.

Ne hagyja, hogy a káosz átvegye az uralmat az asztalon!

Az irodai munka során számtalan olyan apró eszköz kerül elő, amelyek fontossága kétségbevonhatatlan, ám ha szanaszét hever az asztalon, hamar megbújik a többi holmi között. Ilyenek például a gemkapcsok, a jelölőcímkék vagy a rajzszegek.

Egy asztali rendezővel azonban könnyedén megelőzhető, hogy a munkaállomás egy hóbortos művész birodalmához hasonlatossá váljon. Ezekben mindennek meglehet a maga helye, ráadásul mindig kéznél lesznek a legfontosabb kiegészítők, amikor szükség van rájuk.

Könyvtámasz – a tudástár megmentője

Nincs kétség afelől, hogy a kézikönyvek és lexikonok fontos segítőtársak a munkában. Ám ha csak úgy szanaszét hevernek az irodában, akkor csak folyton útban lesznek, ráadásul egy-egy óvatlan mozdulat következtében könnyebben meg is rongálódhatnak, például ha leveri az egyik kolléga, vagy ráül. Egy könyvtámasz segítségével gyorsan és könnyedén egy helyre rendezheti őket.

Hová tűnt a tollam?

Az apróságok mellett a tollak is gyakran indulnak vándorútra. Elgurult, a szomszéd asztalnál kölcsön kérték, vagy csak egyszerűen eltűnt – hogy néhányat említsünk a mindennapos problémák közül. Írószertartóba rendezve azonban biztos, hogy mindig meg lehet őket majd találni, ráadásul rengeteg helyet spórolhat vele.

Az évkezdés is frissebb lehet, ha az irodába visszatérve nem kell a régi káosszal szembesülni. Ne halogassa januárig a rendezést! Egy tiszta és rendezett munkahelyen sokkal gördülékenyebben folyik majd a munka.