Lábcsillag, avagy az irodai szék futóműve

Képzeljünk magunk elé egy irodai széket. Bármilyet. Melyik az az elem, amire mindenki ugyanúgy gondolni fog? A fejtámasz? A karfa? Nem, egyik sem. A megoldásért tekintsünk lejjebb. A lábkereszt (más néven lábcsillag) a modern irodai székek jelképe, ugyanúgy megtalálható az egyszerű irodai forgószéken, ahogy az exkluzív főnöki menedzserszéken. A stabilitás mellett a szabad mozgást segíti elő, akár a versenyautó futóműve.

Nem hiába kapta nevét a forgószék tartóeleme a lábcsillag nevet. Bár stabilitás szempontjából már három láb is megfelelne a célnak, hiszen a páratlan számú láb nem billeg, mégis a görgők optimális terheléséhez, az egyenletes súlyeloszláshoz az öt ág bizonyult a legjobb választásnak. Ráadásul az öt láb jóval karcsúbb, elegánsabb megjelenést biztosít a robusztus három ággal szemben. Tovább fokozza a lábkereszt tartósságát a jó minőségű anyag, amely egyaránt lehet megerősített, rugalmas műanyag és csiszolt alumínium is. Ha nagy méretű görgők is párosulnak hozzá, joggal érezhetjük magunkat a székünkben úgy, mint egy csodás felnikkel felszerelt sportautóban.

Lábcsillag, avagy az irodai szék futóműve

Nem minden görgő görög…

… mert lehet olasz is. Félretéve a humort, valóban nem minden irodai szék rendelkezik gördülő futóművekkel. Erre tökéletes példa a tappancsokkal ellátott magasított munkaszék, amelynél a borulásveszély miatt elengedhetetlen az egy helyben maradás. Ma már szerencsére azonban a legtöbb irodai szék görgőkkel felszerelt, hogy használójuk szabadon változtathassa helyét, illetve az asztaltól való felállást ne akasszák meg a fix lábak.

Kétféle görgőt különböztetünk meg: normál és puha futófelületűt. A normál görgőket bármely felülethez használhatjuk, mi mégis azt javasoljuk, hogy elsősorban szőnyeges vagy lágyabb padlózaton (pl. linóleum) alkalmazzuk, ugyanis a kemény parkettán már zajosabbak lehetnek. A zavaró hangok mellett a görgők és a padlózat kopása is gyorsabbá válik. Ha az irodában mégis ki kellett cserélni a szőnyeget parkettára, de székünktől még nem szeretnénk megválni, nem kell kétségbeesni, hiszen székalátétek segítségével megvédhetjük az új burkolatot. Kényesebb felületeken (pl. parketta) a puha görgők a célszerűek, a csendesebb gördülés mellett védelmet nyújtanak a karcolódás ellen.

Hozza ki magából a maximumot a csiszolt alumínium lábcsillaggal rendelkező MAYAH Maxy exkluzív irodai székkel!