Az elektronikus adat elszállhat,
de az írás megmarad.

Volt idő, amikor azt jósolták, a kézírás hamarosan feleslegessé válik, a füzetek, a könyvek eltűnnek, minden elektronikus úton történik majd… Ez a nézet mára szerencsére megváltozott. Tény, hogy nagyon sok mindent köszönhetünk a technika fejlődésének: az információk gyors áramlását, a hozzáférést, a megosztást, mi több, a környezetbarát gondolkodás elterjedését – óvjuk környezetünket, ne nyomtassunk ki mindent, ne fénymásoljunk több száz oldalt. Ám azokban az amerikai iskolákban, amelyekben idejétmúltnak tekintették a kézírást, és több évfolyamot is indítottak, ahol a gyerekeknek már nem tanítottak kézírást, rádöbbentek valamire.

Nevezetesen arra, hogy a kézzel írás jó hatással van a bal és a jobb agyfélteke közötti kapcsolatra. Miért fontos ez? Mert a két agyfélteke közötti idegpálya-összeköttetés sűrűsége határozza meg intelligenciánkat. (Ezért ajánlják a hintáztatást kisgyermekkorban – a hinta ugyanezt teszi agyunkkal!)

A jegyzetelés, a füzetek használata sosem lesz a múlté – a füzetek folyamatosan megújulnak, igazodnak a ma emberének igényeihez

Ezért bővült a Leitz füzetek kínálata is: a praktikus, stílusos termékek segítik Önt munkájában. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a munkaeszközeink nem csupán hasznos tárgyak, hanem személyiségünket kifejező kiegészítőink.

A már jól ismert Leitz füzetek:

Leitz Complete jegyzetfüzetekLeitz Complete jegyzetfüzetek

A tervezők ezzel a termékkel elsősorban azokra gondoltak, akik sokat utaznak.  A füzetek a kemény borítónak és gumiszalagos záródásnak köszönhetően elnyűhetetlenek. A termék kapható A4-es, A5-ös, A6-os és egyedülálló iPad méretben.

 

Leitz WOW spirálfüzetekLeitz WOW spirálfüzetek és beírókönyvek

A színek szerelmeseinek ajánljuk, hogy a karton vagy műanyag borítós, A4-es vagy A5-ös méretű füzetek közül válassza ki a személyiségét leginkább kifejezőt. Garantáltan jól esik ezekbe a füzetekbe jegyzetelni!

Leitz Style jegyzetfüzetekLeitz Style jegyzetfüzetek

Elegáns és stílusos. Alkalmas jegyzetkészítéshez üzleti megbeszéléseken, de diszkrét naplóként is szolgálhat a gondolatok, élmények szavakba öntéséhez. Díjnyertes dizájnnal rendelkező füzetek egyedülálló funkciókkal és kifinomult színekkel.

…és az újdonságok:

Leitz Executive spirálfüzetekLeitz Executive spirálfüzetek

Praktikus füzetek a Leitz Style kedvelt színeiben:
• 80 lyukasztott és mikroperforált lap
• kiváló minőségű, FSC® minősített, 90 g-os papír alapanyagból készült
• spirálkötött, így borítója 360°-ban kihajtható
• perforált, karton lap kisebb jegyzetek készítéséhez

Leitz Office spirálfüzetekLeitz Office spirálfüzetek

Kiváló minőségű füzetek mindennapos használatra a mainstream szegmens számára.

• karton vagy műanyag borító
• spirálkötött, így borítója 360°-ban nyitható
• könyvjelzőként is használható vonalzóval
• 90 lap kiváló minőségű, FSC® minősített, 90 g-os papír alapanyagból készült
• laminált karton és PP borítós kivitel

Tudta-e…?

  • A folyóírást használók kreatívabbak, jobban kommunikálnak, gondolkodásuk rendszerezettebb.
  • Azt az információt, amit leírunk, könnyebben dolgozzuk fel és jegyezzük meg.

Ide kapcsolódik egy érdekes, 2011-ben Norvégiában végzett kísérlet: Felnőttek két csoportjának egy ismeretlen, húsz betűből álló ábécé leírását kellett megtanulnia. Az első csoport billentyűzettel, a második kézírással jegyezte fel a megtanulandó anyagot. Néhány hét múlva tesztet írtak – és az eredmény: az ábécét kézzel feljegyzők jobban teljesítettek.

Jegyezze le gondolatait, a megbeszélések eredményeit, a napi teendőket Leitz füzetekbe, hogy rögzüljenek – és hatékonyabb, kreatívabb megoldásokat találjon!

Leitz füzetek - újdonságok 2006