FestésA művészet és a gyerekek

Amikor egy gyermek nem alszik, akkor akármit is csinál, tanul belőle. Természetesen nem olyan dolgokra kell gondolni a „csinál” szó alatt, hogy leckét ír, esetleg tanórán ül. Már jóval az iskola elkezdése előtt tanul a gyermek gyakorlatilag mindenből. Számára az egész világ újdonság, szóval nincs más választása: magába kell szívnia a tudományt.

A gyermekek számára a festés olyan tevékenység, amely során felfedezik a világot. Amit csak a környezetükben látnak, lefestik. Lefestik a családjukat, a házukat, a szüleik autóját, kedvenc állatukat…mindent. A továbbiakban a festés két előnyéről lesz szó.

A festés szórakoztató és javítja az önbecsülést.

A festés a gyermekeket hihetetlen módon képes kiszakítani a környezetükből. Amikor festenek, csak arra koncentrálnak. Bármit, egész fantáziavilágukat a papírra rajzolhatják, ennél pedig nincs is szórakoztatóbb.

És hogy a festés hogyan növelheti az önbecsülést? Úgy, hogy a gyermek nem egyedül, hanem testvéreivel, barátaival együtt fest, majd amikor végeztek, megmutathatják egymásnak az alkotásaikat. Nem csak a társak részéről, de a tanárok, szülők részéről is nagyon fontos számukra az elismerés. Ezzel magabiztosabbak lesznek és az önbecsülésük is javul. Ennek mi a következménye? Hogy később magabiztosabban futnak neki a kihívásoknak is. És mint tudjuk: aki mer, az nyer.

Ha a gyermek fest, könnyebben tanul.

Ahogy már említettük, a gyermekek agya valóságos kis szivacsként szívja magába az információt. Nincs is annál jobb, mint olyan tevékenységen keresztül tanulni, ami ráadásul szórakoztató is.

A festés során a gyermek közelebb kerül a környezetéhez, először megtanulhatja a színeket, a formákat, majd jöhetnek a tárgyak és az állatok. Idővel a gyermekek egyre megfoghatatlanabb dolgokat is képesek lesznek papírra vetni, egyre összetettebb képeket tudnak alkotni.

Először színeznek, majd vonalakat húznak, ez után vázlatosan, majd egyre részletesebben rajzolnak. Megtanulják, mi a szimmetria, megértik az arányokat. A festés és rajzolás világosan mutatja a gyermek fejlődését, hiszen ahogy az agy tanul, úgy fejlődik a gyermek rajztudása is.

Az Ön gyermekének megvan már a megfelelő festő felszerelése? Sosem lehet elég korán kezdeni. Nézzen körül webshopunkban! FESTÉKEK