Milyen előnyökkel jár, ha a gyermek fest?

Az önkifejezés fontossága

Előző írásunkban már felhívtuk arra a figyelmet, hogy a festés olyan tevékenység, melynek során a gyermek több téren is fejlődik. Már szót ejtettünk arról, hogy a kicsik könnyebben tanulnak, ha festenek, valamint arról is, hogy a kreatív cselekvés nemcsak szórakoztató, hanem önbizalom-növelő cselekvés is. De ez még nem minden.

Miért jó még, ha a gyermeke fest?

  • A festés fejleszti a motoros készségeket

Gyermekkorunkban mindnyájunkkal megtörtént, hogy szüleink, tanáraink elénk tettek egy színező könyvet, néhány színes ceruzát, és azt kérték, hogy színezzük ki a nyomtatott rajzot. Az első alkalommal nehezünkre esett a vonalakon belül maradni, majd szép lassan egyre jobban ment.

Egy kis érdekesség: A festés nem csupán a finommotoros mozgást fejleszti, hanem a látást is. A rajzolás, színezés során az agy különféle, precizitásért felelős területei is fejlődnek. A tanulság tehát: minél többet fest a gyermeke, annál inkább fejlődnek ezek a képességek.

  • A festés javítja a koncentrációs képességet

Amikor a gyermekek festenek, 100%-ban az alkotásra koncentrálnak, ezért a festés a hiperaktív, figyelemhiányos kicsik számára is ajánlott. A tevékenység folyamán a koncentráció mellett az önuralmat is fejleszti.

A gyermekek keresik az útjukat, és nagyon fontos odafigyelni, hogy mi iránt érdeklődnek. A legtöbb profi sportoló már gyermekkorában edzésre járt, a zenészek nagy része általános iskolától zeneiskolában tanult. Miért lenne más ez a művészettel?

Hiszen a sport, a zene és a festés is az önkifejezés módszerei.

És az a gyermek, aki megtanulja magát kifejezni, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb felnőtt lesz.

Ha gyermeke érdeklődik a rajzolás, festés iránt, a lehető legjobb helyen jár. A depot.hu-n mindent megtalál, amire gyermekének szüksége lehet.

Nézzen körül kínálatunkban ITT, kérdezzen és rendeljen bátran!