Toll

Tudnivalók és érdekességek az iroda világából

A XXI. században már mindent digitalizálunk. A munkahelyen, egyetemen számítógépet használunk, jobban ismerjük a Microsoft Word-öt, mint a jegyzetfüzetünket. Ennek ellenére a tollak még mindig az irodák elengedhetetlen kellékei.

Telefonhívás? Gyorsan fel kell írnia egy számot? Kellemetlen, ha nincs kéznél egy toll. Na de mégis, ha már kell egy toll, milyen legyen? Mindegy? Mire kell odafigyelni a választáskor?

Az első és legfontosabb szempont az, hogy milyen tinta van az írószerben. A zselés modellek manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek. Hogy miért? Mert kényelmesen siklanak a papíron. Bár sokan bele sem gondolnak, de ez a kis részlet jelentősen befolyásolhatja az írásképet.

Természetesen az sem elhanyagolható szempont a választásnál, hogy milyen színű a tinta a tollban. Akár feketét, akár zöldet, pirosat, kéket keres, nálunk megtalálja az ideális írószert. A harmadik szempont a kényelem, amely egyébként nem kevésbé jelentős, mint a korábban említettek.

Kínálatunkban tollakat, ceruzákat, színes szövegkiemelőket, filctollakat és különféle kiegészítőket is talál. Ha a tollat ajándékba szánja, akkor is van egy tippünk. Válassza eredeti Swarovski kristállyal díszített golyóstollunkat!

Ami pedig a márkáinkat illeti, mindent megtalál, ami szem-szájnak ingere. Többet között Parker, Koh-i-noor, Ico, Sharp és Stabilo tollakat is forgalmazunk.

A végére pedig egy kis érdekesség. Belegondolt már valaha, hogy egyes tollak kupakja miért lyukas? Itt nem az esztétikai élményre kell gondolnunk. A lyukas kupak bizony életmentő lehet. Sokan unaloműzésképp rágcsálják a tollak kupakját, és ha lenyelik, abból baj lehet. Éppen ezért egy szabályozás elrendelte, hogy a kupakon legyen lyuk, így ha valaki azt le is nyeli, nem lesz gondja a légzéssel.

Most, hogy többet megtudott a tollakat illetően, nem marad más hátra, mint választani. Nézzen körül webshopunkban és szerezze be az írószereit, tollait!