Közösségi irodák

Mostanra már alig akad olyan internetező, aki a böngészései során ne találkozott volna a közösségi irodák hirdetéseivel. De valójában miért jó egy közösségi iroda és egyáltalán miért van rájuk szükség? Utánajártunk egy kicsit, hogy miben rejlik ezeknek a nem hétköznapi közösségi tereknek a varázsa.

Ahogy terjed a home office és gyarapodnak a kisebb vállalkozások, szép számmal akadnak olyanok is, akiknek nincs lehetősége saját irodahelyiséget üzemeltetni. Ilyen esetekben jön jól a közösségi iroda szolgáltatás, amely lehetővé teszi a munkaterületek használatát magas költségek nélkül.

Cipésznek a kaptafa, vállalkozónak az íróasztal

Aki megjárta már egy vállalkozás kezdeteinek a nehézségeit, az bizonyára tisztában van azzal, hogy nem is olyan egyszerű megfelelő irodahelyiséget találni. Még ha a terület adott is, a felújítás és a berendezés költségei még váratnak magukra, nem is beszélve a havi fenntartási költségekről.

Sok esetben az első lépések megtételekor erre nincs megfelelő keret. Közösségi irodák igénybevételével azonban nem csak a közös munkához találhatnak megfelelő terepet ezek a vállalkozók, de a legtöbb helyen tárgyalót is igénybe vehetnek, ami nagy segítség az induláskor.

Mit kaphat a vállalkozó a pénzéért?

Habár minden közösségi iroda más és más modellel dolgozik, a legtöbb helyiséget hasonló alapgondolat mentén alakítják ki. A belépéskor a dolgozni vágyó kaphat egy nyugodt asztalt, internetelérést és egy letisztult, inspiráló munkaterületet, ahol a feladataira koncentrálhat.

Sok esetben ezek az irodák a közösségépítésre és ismerkedésre is remek lehetőséget adnak. Mivel a különböző feladatokon munkálkodó szabadúszók és startupperek egy közös térben kapnak helyet, hamar elindul a párbeszéd az ott tartózkodók között, amiből akár még gyümölcsöző együttműködés is lehet.

Mivel a jövő a fiatalok kezében nyugszik, a közösségi irodák jelentős segítséget nyújthatnak a számukra a kezdeti nehézségek során. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően nem szükséges feleslegesen fizetni a számlákat egy olyan, amit még csak nem is használnak ki igazán.