Minimál iroda | Minimál stílus az irodában

„A tér szolgálja az embert, az egyszerű formák és a tökéletes rend érzetét keltve.”

A minimál stílust a művészi egyszerűség, és a hideg elegancia jellemzi. Sokan keverik a modern stílussal, de ez messze nincs így.

A minimál stílusú alkotásokat neves gyártók és képzőművészek hozzák létre, nagyjából a 2000-es évek elejétől. Arányaikban, formáikban annyira egyediek, hogy többnyire másolhatatlanok.

A minimál stílusú irodabútorok mentesek a felesleges sallangoktól, semlegesek, egyszerűek, akár puritánnak is mondhatóak.

Előnyük abban rejlik, hogy mivel semmilyen feltűnő részlettel nem vonják el a dolgozók figyelmét, teret adnak az egyéniség kibontakozásának.

A minimál stílus alapszínei a fehér és szürke, ezt egészítik ki az egzotikus fafajták árnyalatai.

Egy ilyen stílusú irodában az asztalok szögletesek, szélei élesek. A dohányzóasztalok lábai alig látszanak. A kanapék háttámlái alacsonyak. Általában minden bútorra jellemző a vízszintes terjeszkedés. A fa anyag mellett elterjedt az üveg és az alumínium is.

Szervezett munkahelyi környezetet biztosít, így segíti a projektekre, és határidőkre való koncentrálást, és megakadályozza, hogy eluralkodjon a káosz. A minimál stílusú iroda rendezettségre, rendszerezettségre tanít.

A csupa szín, csupa dizájn munkahelyek csak ritkán fejeznek ki harmóniát, és egy ilyen irodabelsőben sokkal könnyebb levenni a munkáról a tekintetünket.

A minimál stílusú iroda tere letisztult, túlzsúfoltságnak nyoma sincs benne. Szinte tapintható a harmónia, és a szimmetria.

A tér szolgálja az embert. Nincs benne helye a rendetlenségnek, mert a legkisebb fajtája is azonnal szemet szúr. A formák, a minták ismétlődnek.

Tippek minimál stílusú irodákba:

  • a kárpitok ne legyenek mintásak
  • a minimál nem egyenlő a nemtörődömséggel, a bútorok legyenek minőségi darabok
  • a padló legyen légiesen fehér, vagy karakteres fekete
  • az iroda legyen tágas, és fényes
  • iratainkat, papírjainkat tegyük fiókokba, polcokra, de semmiképp se hagyjuk szanaszét az asztalon
  • minél kevesebb színt, formát, és dísztárgyat használ, annál jobb

Ugyan a letisztultság fontos, ne essünk át a ló másik oldalára sem, mert a nagyon ingerszegény környezet inkább elveszi a kedvet a munkától, mintsem segíti.

A minimál stílust kifejezetten ajánljuk az irodák számára, hiszen letisztultságában, szépségében különleges erő lakozik.

A Depot.hu webáruházában biztosan talál letisztult stílusú berendezést, és kiegészítő elemeket az irodába.