Iskolaszer: mire lesz szüksége gyermekemnek?

Termékek különféle korosztály számára

A csemeték hamarosan visszatérnek az iskolába, visszaülnek az iskolapadba. Már biztosan elkezdte a szinte szertartássá vált iskolakezdés előkészítését. Az iskolák általában listát állítanak össze azokról a tanszerekről, amelyekre a diákoknak szüksége lesz a tanév során. Jelen cikkünkben is szeretnénk tisztázni, mire is lesz szüksége gyermekének. A legfontosabb szempont az, hogy hány éves.

  1. Hatéves korig
    A kisgyermekek hatéves korukig oviba járnak, és mivel olvasni csak az iskolában tanulnak, könyvekre nincs szükségük. Ami viszont nagyon is fontos, hogy legyen egy kis ovis táskájuk, amelyben a színes ceruzákat, filctollakat, festékeket és ecseteket tartják. Az oviban szintén előfordulhatnak olyan kézműves foglalkozások, amelyek során ollóra és ragasztóra lesz szüksége a kicsiknek.
  2. 7-12 éves korig
    Hétéves kortól a gyermekek már iskolába járnak, és minden tantárgyhoz más könyvre és más füzetre van szükségük. Technika órákon persze ugyanúgy szükségük lesz az oviban használt ollóra, ragasztóra, színes ceruzákra, filcekre, festékekre és ecsetekre. Ezek mellett mindenképp be kell szerezni egy vonalzót, és ha az iskolában követelmény, körzőt, színes rudakat is…
  3. 12-18 éves korig
    Ezek az utolsó iskolai évek, amelyek során a könyvek használata kötelező lesz. Ez után a gyermeknek már nem igazán mondható diák egyetemre, főiskolára megy, és csak rajta múlik, hogy beszerzi-e a vizsgák teljesítéséhez mindenképp szükséges anyagokat. Természetesen ajánlott beszerezni, de ha nem teszi, csak magának árt, a tanár ezért nem vonja felelősségre. Az egyetemi tanároknak csak az a fontos, hogy a tanuló teljesítse a követelményeket.

Még be kell szereznie ezt-azt? Depot.hu irodaszer webáruházunkban megtalálja, amit keres. Forduljon hozzánk bizalommal!