Fontos, hogy munkahelyünkön is maximális kényelemben, ösztönző környezetben töltsük el napjainkat. Egy jó minőségű irodai forgószék ebben meghatározó lehet.

Az irodai munka egyik velejárója az ülő pozíció, amiről többnyire negatív megközelítésből hallhatunk. Mind az orvosok, mind a gyógytornászok szájából gyakorta elhangzik, milyen mozgásszervi következményei lehetnek a tartós ülőmunkának. Emellett azonban mindig lényeges kiegészítés, hogy az ülő és álló pozíció váltogatása, illetve a rendszeres testmozgás mellett mennyire fontos, hogy jó széket (irodai forgószék) válasszunk.

A többnyire monitor előtti ülőmunka ergonómiai szempontból rengeteg kockázatot rejteget. Azonban egy jó, kényelmes ülőalkalmatosság és ennek szakszerű használata jelentősen javíthatja a körülményeinket legyen szó otthoni, vagy irodai munkavégzésről. Most sorra vesszük a Depot kínálatában is elérhető irodai székeket, forgószékeket, hogy megkönnyítsük a választást. Akár saját, akár vállalati célra keresel székeket, nálunk széles választék áll rendelkezésedre.

Nagyon fontos a többféle beállítási lehetőség

Az egyik elsődleges különbség a tárgyalóasztal mellett elhelyezett, általában fix állású tárgyalószékek és az íróasztal mellett megszokottabb irodai forgószék között, hogy utóbbi rugalmasan állítható. A hosszabb távú ülőmunka esetében minél flexibilisebb és szabályozhatóbb a beállítás, annál kényelmesebb lehet a dolgozó számára. Egyik kulcskérdés az ülőfelület állítási lehetősége, illetve a háttámla dönthetősége.

Emellett fontos extraként említhető a kar- vagy fejtámasz emelhetősége, süllyeszthetősége, ugyanis ideális esetben ennek a karokat lazán, az íróasztal síkjában kéne megtartania, hogy az egeret használó kéz könyéktől az ujjvégekig egyenletesen pihenhessen. Az ízületek állásánál a derékszögek és az ideális ülőpozíció eléréséhez érdemes a minőségi székekhez oktatást, ergonómiai tanácsadást is igénybe venni, vagy az internet segítségével tájékozódni erről.

Milyen anyagból készüljön a szék, a bevonat?

Egy második választási szempontként léphet elő az ülőfelület és a háttámla borítása, huzatának anyaga. Ez nem csak esztétikai és higiéniai célokat határozhat meg, de a komfortérzetet is elsők között határozza meg. Alapvetően két nagyobb csoportra osztható a választék ezzel kapcsolatban. A szövettel borított székek és a hálós kialakítású szilikonból, műanyagból készült ülőkék és háttámlák.

Tisztítás, ápolás szempontjából leegyszerűsítheti a dolgot a hálós megoldás, azonban, különösen az ülőfelület esetében, kényelmi szempont lehet a puha huzat, szövetes borítás. Ebben a kérdésben érdemes az egyéni preferenciákat figyelembe venni, vagy vállalati közegben a higiéniai előírásokat átrágni és ennek megfelelően dönteni. Szerencsére köztes megoldások is akadnak. Ilyen lehet például a szövetes ülőfelülettel kombinált jól szellőző, hálós háttámla.

Irodai székek esztétikai szempontból

Harmadik, de nem utolsó szempont egy lakás, vagy iroda belső enteriőrjének megteremtése, melyben a székek színei, stílusa hozzátehet, de rossz esetben el is vehet a dekorációból. Az irodai székek legtöbbször egy-egy színnel, ugyanakkor többféle stílusban, króm vagy műanyag lábakkal, kartámlákkal rendelkeznek. Ennek megfelelően érdemes a jelenlegi, vagy a tervezett belső dizájnhoz igazítani ezeket.

Ha egyszerű fekete, szürke színekkel operálunk, akkor hosszabb távon talán egyszerűbb dolgunk lesz akár a falszín, akár a bútorok összehangolásánál. Azonban, ha a cég logója, vagy a lakásunk egy-egy kék, zöld, vagy épp narancs, bordó díszítéssel személyre szabható, akkor kár volna lemondani akár az élénkebb színekről a székek kiválasztásakor.

Rendeléssel, további információval kapcsolatban állunk rendelkezésedre!