Két üzletember névjegykártyát cserél egymással

Sokan gondolják úgy, hogy az okoseszközök korában már nincs szükség papírból készült névjegyekre. A névjegykártyatartó sok helyet foglal, az üzleti partnerek adatai pedig már digitális formában is tárolhatók.

A tapasztalatok azonban épp ennek az ellenkezőjét igazolják, és továbbra is úgy tűnik, hogy a nyomtatott névjegykártya az üzleti életben az egyik legjobb direktmarketing-eszköznek számít.

Az igazán komoly üzletemberek ugyanis továbbra is a kézzelfogható névjegyet részesítik előnyben. Egy jó névjegykártyatartó az üzleti kapcsolatok szempontjából pedig felér akár száz egyéb, digitális megoldással.

Ezért van szükség névjegykártyára

Bármennyire is múltszázadbeli dolognak tűnik, a papíralapú névjegyek még ma is fontos alapkövét jelentik az üzleti kapcsolatépítésnek. Sokan kérdezhetnék, persze, hogy miért. Hiszen manapság már pillanatok alatt írhatunk egy gyors jegyzetet okostelefonunkba, felvehetjük a kapcsolatot üzleti partnereinkkel LinkedIn vagy Facebook profiljukon.

A névjegykártyák legnagyobb értéke azonban éppen fizikai mivoltukban rejlik. Abban, hogy kézzelfoghatóak, ezáltal nagyobb hatást gyakorolnak memóriánkra. Több tanulmány is igazolja azt, hogy az emberi agy sokkal jobban emlékszik azokra a dolgokra, melyekhez képes tapintást és vizuális emlékeket kötni.

Éppen ezért a papíralapú névjegyek sokkal nagyobb benyomást gyakorolnak ránk, mint egy egyszerű telefonszámcsere, vagy egy online profilon történő, személytelen kapcsolatfelvétel. Arról nem is beszélve, hogy sokkal professzionálisabb megoldást jelentenek, mint egy papírdarabra firkantott e-mail cím, vagy egy okotelefonba bepötyögött telefonszám.

A névjegy tehát napjainkban is a direkt marketing egyik leghatékonyabb eszköze. Nem csak rólunk, de cégünkről is maradandó benyomást kelt leendő partnereinkben. A bizalomépítés egyik fontos alapköve, ami azt sugallja, hogy mindig felkészültek, a legváratlanabb helyzetben is tettre készek vagyunk.

A névjegykártyatartó hasznos és elegáns ajándék

Egy elfoglalt üzletember számára a névjegykártyatartó olyan kiegészítő, melyet nap, mint nap használ. Legyen szó akár elegáns, hordozható tárcáról, akár az irodában tartható, asztali változatról.

Egy minőségi névjegykártyatartó eleganciát és komolyságot sugall, és több, mint egyszerű kiegészítő. Egyéniségünkhöz alkalmazkodva képes arra, hogy kihangsúlyozza legjobb tulajdonságainkat. Már csak megjelenésével is megerősítheti üzleti partnereink irántunk táplált bizalmát.

A névjegykártyatartó segít abban, hogy rendet tartsunk magunk körül, legyen szó akár az irodáról, akár a zakónk zsebéről. És mint tudjuk, ahol a rend, ott a siker.

Minél szervezettebb körülmények közt kezeljük üzleti kapcsolatainkat, annál produktívabbak és sikeresebbek leszünk majd munkánk során, és a magánéletben is.

Milyen fajtát válasszak, ha ajándékozni szeretnék?

Egy névjegykártyatartó mindig hasznos és praktikus ajándék lehet azok számára, akik munkakörükből adódóan az üzleti kapcsolatok folyamatos építésén dolgoznak. Ha több ügyféllel is tartjuk egyszerre a kapcsolatot, szinte elképzelhetetlen, hogy névjegytartó nélkül élhessünk.

Az, hogy asztali, vagy hordozható névjegykártyatartót választunk, csakis attól függ, milyen életmódot él az, akinek azt ajándékként szánjuk.

A hordozható névjegytartó kiváló megoldás lehet azoknak, akik munkakörükből adódóan sokat utaznak. De akár azok is hasznát vehetik, akik csak házon belüli meetingeken találkoznak új ügyfelekkel.

Az asztali változat ezzel szemben a fix irodai munkát végző személyeknek ajánlott. Abban az esetben is hasznos kiegészítő, ha nem az ügyfelek névjegykártyáinak fogadására, hanem saját névjegyeink tárolására használjuk.