Reklámtollak - szemüveges lány kockás spirálfüzetbe jegyzetel

Az elmúlt néhány évben egyre fontosabb kérdéssé vált a környezettudatosság témaköre. Ha módunk van rá, egyre többen választunk a hétköznapok során olyan termékeket, melyek használata nem károsítja környezetünket, vagy kevésbé megterhelő az ökoszisztéma számára.

A műanyag tárgyak alkalmazása a mindennapokban azonban, bármennyire is szeretnénk, elkerülhetetlen. Nem csupán a csomagolóanyagok, de használati tárgyaink nagy része is műanyagból készül, beleértve ebbe az irodaszerek és íróeszközök túlnyomó részét is.

És habár a plasztik használata teljes mértékben nem is szűrhető ki eme eszközök gyártása során, ha kissé odafigyelünk fogyasztási szokásainkra, máris képesek vagyunk mérsékelni műanyag-fogyasztásunkat. Hogy hogyan? Most megmutatjuk!

Ne dobd el, javítsd meg!

Már a legegyszerűbb golyóstollak nagy részének is megvan az az erénye, hogy azután sem kell a kukában landolniuk, ha a tinta kifogyott belőlük. Gyakorlatilag fillérekért vásárolhatunk ugyanis olyan íróeszközöket, melyekben a betét gyorsan és könnyedén cserélhető.

Amennyiben szeretnénk minimalizálni az általunk termelt műanyaghulladékot, érdemes a reklámtollak és a legolcsóbb, eldobható opciók mellett egy kicsivel többet szánnunk egy ilyen, tölthető, vagy cserélhető betétel rendelkező változatra. Ez nem csak környezetbarátabb, de az esetek többségében jóval elegánsabb, és biztosabb megoldást is jelent, mint a sokszor gyatra minőségű, olcsó, és nem is túl szép reklámtollak.

Csak akkor fogadd el, ha tényleg nagy szükséged van rá!

Az ingyenes promóciós ajándékok minden esetben csábítóak, azonban a műanyagból készült tárgyak esetében érdemes jól meggondolnunk, hogy elfogadjuk-e őket. Ilyenek például a cégek által rendszeresen kínált tollak is, melyek nagy része végül az íróasztal fiókjában porosodva köt ki, és várja elkerülhetetlen sorsát: hogy végleg kiszáradjon és tönkremenjen.

Ha nem szeretnénk, hogy ezek tollak a kukában végezzék, bármilyen kedvesen is kínálják, ne fogadjuk el őket! Ha rendelkezünk egy jó saját, jó minőségű, cserélhető betétes tollal, nem szorulunk rá az olcsó reklámtollakra, és nem csak a Földnek teszünk egy szívességet, de saját otthonunkban vagy irodánk íróasztalán sem kell felesleges, kidobásra váró műanyag-szemetet tárolnunk.

Hasznosítsd újra!

Ha nincs más lehetőséged, mint az eldobható golyóstollak használata, vagy épp kényelmi okok miatt maradnál meg mégis ennél a lehetőségnél, akkor is létezik megoldás arra, hogy környezettudatosabb módon élj.

Elhasznált műanyag tollaidat ne dobd a kommuniális hulladékgyűjtőbe! Szedd szét őket, szabadulj meg a tollbetéttől, a maradék műanyagot pedig dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe!

Ha rengeteg, még működő reklámtoll gyűlt fel az íróasztalodon vagy a fiókodban, és szeretnél tőlük megszabadulni, ez akkor is egy jó opció lehet. Ha pedig sajnálod kidobni a még működő íróeszközöket, de úgy gondolod, Te már nem tudod hasznukat venni, ajándékozd el őket valaki olyannak, akinél tudod, hogy jó gazdára lelhetnek. A lényeg az, hogy a műanyagból készült tollak lehetőleg olyan helyen végezzék, ahol akkor is lehet némi hasznuk, ha alapvetően már számunkra haszontalannak tűnnek.

Webáruházunkban böngészve pedig Te is rengeteg olyan, jó minőségű, laza, vagy épp elegáns toll között válogathatsz, melyektől azután sem kell megszabadulnod, ha kifogyott belőlük a tinta, hiszen elég, ha egyszerűen vásárolsz hozzájuk egy új betétet!