Mindenkivel előfordul, hogy a munkahelyén úgy érzi, kész, vége, nem bírja tovább. Ekkor kell beiktatni egy rövid kávé- teaszünetet, hogy visszanyerje munkakedvét. Tudta, hogy a legjobb, amit ekkor tehet, az az, hogy kimegy a teakonyhába és megiszik egy kávét esetleg egy finom teát?

Teaszünet

A tea és a munkakörnyezet

De milyen teát igyunk az irodában? És melyik teafajtának melyek az előnyös tulajdonságai? Írásunk egy kis útmutató, amelyből mindezen kérdésekre választ kap. Ha már időt szakít egy kis teázásra, akkor azt tegye tudatosan!

 1. Egy klasszikus Earl Grey
  Az Earl Grey hosszú ideig segít fenntartani a koncentrációt. Ebben a teában a fekete tea stimulánsa is megtalálható, ráadásul kellemes, bergamott illattal is kényezteti a fogyasztóját.
 2. Egy finom English Breakfast tea
  Ha nehezére esik felébredni reggelente és hosszú óráknak kell eltelnie, míg valóban aktívan tud dolgozni, akkor egy English Breakfast az Ön számára ideális tea. Ez a fajta sok koffeint tartalmaz, éppen elegendőt ahhoz, hogy megadja a kezdő löketet a napkezdéshez.
  És ha már English, azaz angol tea, akkor akár egy kis tejet is tehet bele. A munkaidő lejártakor pedig nem marad más hátra, mint hogy angolosan távozzon.
 3. Vörös fokföldirekettye avagy rooibos tea
  A vörös fokföldirekettyéből készült tea azok számára bizonyul ideális választásnak, akik szeretik a tea ízét, azonban a szervezetük nem viseli jól a koffein jelenlétét. Manapság számos formában találkozhatunk a rooibos teákkal, vannak vaníliás, kókuszos és egyéb gyümölcsös ízesítésűek is.
 4. Gyümölcstea
  Ha teljes, azonban csak pár perces kikapcsolódásra vágyik, akkor egy finom gyümölcstea segíthet. Elfogyasztása után úgy érzi majd magát, mintha egy friss gyümölcsöskertben tett volna kellemes sétát.

A depot.hu irodaszerein és irodabútorain kívül a teakonyhájáról is gondoskodik. Nézzen körül kínálatunkban és dobja fel velünk a munkahelyi szüneteket!