3 tipp arra, hogyan tedd személyesebbé a munkahelyi asztalod

Az emberek többsége átlagosan az ideje 24%-át a munkahelyén tölti. Ebből adódóan fontos, hogy olyan környezetben dolgozzunk, ahol nem csak hatékonyak vagyunk, de otthon is tudjuk érezni magunkat. Néhány személyes apróság segíthet abban, hogy feldobjuk a hétköznapokat, és ne csak produktívabbak, de elégedettebbek és boldogabbak is legyünk munkakörnyezetünkben.

Mindez pedig anélkül is megvalósítható, hogy megsértenénk a cég rendezett íróasztallal kapcsolatos elvárásait! És hogy miket kell ennek érdekében beszerezned? Most ezt is megmutatjuk!

Saját bögre

A legtöbb irodaház konyhájának polcai roskadoznak az unalmas, fehér bögréktől, azonban egy saját, személyre szabott darab a mi napunkat is képes lehet feldobni. Egy szívünknek kedves bögréből nem csak szívesebben kortyoljuk a kávét vagy a teát, de kiváló dekorációs elemként is hasznosíthatjuk azt.

Ha clear desk policy-nak köszönhetően nincs lehetőséged arra, hogy fotókkal, képeslapokkal, vagy cserepes növényekkel dobd fel munkahelyi íróasztalod, kedvenc mintás bögréd lehet a tökéletes választás. Nem csak praktikus és dekoratív használati tárgy ugyanis, de igény esetén gyorsan és egyszerűen el is tüntethető az asztalról.

Menő irodaszer

A dekoratív jegyzetfüzetek, színes tollak, szövegkiemelők, és stílusos tárolók is segíthetnek feldobni munkahelyi asztalod hangulatát. Használj egyedi jegyzetfüzetet, a fontos dolgokat jelöld színes tollal vagy szövegkiemelővel, a napi teendőket pedig írd rikító post-itekre, hogy biztosan ne feledkezz meg semmiről! Ha egy kis színt viszel a szürke hétköznapokba, máris vidámabban kezdődik a hétfő, vagy gyorsabban megy a munka.

Irodaszereidet tartsd egyedi, színes tolltartókban, személyes holmidnak pedig szerezz be egy nem csak praktikus, de könnyedén személyre is szabható, papírból vagy műanyagból készült tárolódobozt. Ezek mind olyan apróságok, melyek annak ellenére is képesek feldobni a hétköznapokat, hogy ellenkeznének akár a legszigorúbb cégek rendezett íróasztallal kapcsolatos szabályozásaival.

Személyes apróságok

Pszichológiai kutatások igazolják, hogy a munkahelyi asztalon elhelyezett családi fotók, vagy munkatársakkal közös élményeket megörökítő fényképek nem csak motiválóan hatnak ránk, de segítenek a hétköznapi stressz, a munkával járó szorongás csökkentésében.

A családi képek személyes motivációt jelentenek számunkra, és mindig emlékeztetnek arra, miért érdemes napról napra megdolgozni a sikerért. A kollégákkal közös, tréningeken, csapatépítő eseményeken készült fotók pedig kiválóan szimbolizálják a csapat közös céljait és segítik az együttműködést a mindennapokban.

Miért fontos a rendezett íróasztal?

Legyen bármekkora nagy is irodánk, munkahelyünkön személyes terünket saját íróasztalunk jelenti. Ez a mi territóriumunk, birodalmunk, ami felett hatalmunk van, ám felelnünk is kell érte. Az íróasztalon található eszközeink elrendezése pedig nem csak munkamorálunkról, de személyiségünkről is árulkodik.

Egy rendezetlen íróasztal szétszórt, megbízhatatlan munkaerő látszatát kelti, ráadásul nem csak főnökeink számára lehet kiábrándító. A zsenik ugyan képesek átlátni a káoszt, azonban a szétszórt irodaszerek és rendszertelenül felhalmozott papírok bizonyítottan hátráltatják a munkát, csökkentik a lelkesedést, és ebből adódóan gátolják a produktivitást.