Kedves Olvasó!

Színes irodavilág

„Kiszínezném vele az életem.”

Nem mindegy, mit veszek fel!

Régen hajlamos voltam reggelente valamelyik fekete blúzomat kikapni a szekrényből, vagy a fekete nadrágomat húztam fel, hiszen a „fekete mindig, mindenhez megy”. Aztán egyszer a barátnőm a szekrényembe pillantván észrevételezte, hogy a ruháim bizony sötét színűek, leggyakrabban feketék, és megkérdezte, miért nem hordok színeket. Tényleg, miért nem?

Azóta figyelek arra, hogy minden nap legyen rajtam valami, ami megbolondítja akár az egyszínű vagy fekete ruhát is, legyen az egy fülbevaló, hajcsat vagy egy színes kendő. És észrevettem, hogy sokkal jobb a kedvem, energikusabb vagyok – jólesik tükörbe nézni, mert a tükörképem a színek láttán mindig elmosolyodik.

Vállalati színek az íróasztalonNem mindegy, milyen a világ körülöttem!

Hogyan tudnék még színt vinni az életembe? Körülnéztem az irodában, ahol dolgozom, és rádöbbentem: az irodaszerek az asztalomon nem fejeznek ki semmit. Bárki asztala lehetne ez, bárkié, aki jól érzi magát a szürke világban. Hirtelen vágyat éreztem, hogy az asztalom az én asztalom legyen, hogy a vállalat színei és az én színeim is ott legyenek, hogy amikor belépek az irodába, az olyan legyen, mint amikor meglátom a tükörben a színes kendőmet. Mosolyogjak. Elvégre itt töltöm életem nagy részét, ezek között a tárgyak között. Ez az én irodavilágom.

Élénken ragyogó világ – színdinamika

Utánanéztem, merre találhatok olyan irodaszereket, amelyek a vállalati és egyéni stílusomnak is megfelelnek, mindamellett színesek, vidámak, hangulatosak. Az új, intenzív színű Esselte, Leitz és Rapid termékek között találtam meg a nekem való irodai eszközöket. Keresés közben sok érdekességet olvastam – nem véletlen, hogy felmerült bennem a színesítés ötlete. Tudta Ön, hogy:

  • a tiszta színeket általában mindenki kellemesebbnek érzi, mint a közbülső színeket?
  • az emberek a színeket különbözőképpen érzékelik, ezért más-más színeket kedvelünk? (Európában a kedvelt színek a kék, a piros, a zöld, a bíbor, a narancssárga és a sárga)
  • az irodai színek nagy hatást gyakorolnak a dolgozók érzelmi állapotára? (a harmonikus színvilág például együttműködőbbé, kreatívabbá teszi a munkatársakat, és minimalizálható a fásultság, fáradtság érzése is)
  • a külföldi cégek bátrabbak színhasználatban? (Magyarországon leginkább sajnos még mindig a fehér fal – sötét bútor hódít, melyek túlzott jelenléte nyomasztó, álmosító – a fehér kontrasztszínnek ajánlott)
  • a hideg színek nyugodt, derűs légkört teremtenek, tudatunkat ösztönzik, míg a meleg színek energiát adnak, és növelik a munkakedvet? (előbbiek zajos, meleg helyiségekben, utóbbiak hűvösebb helyiségekben, monoton munkához ajánlottak)
  • tanulmányokat végeztek a munkakörnyezet munkára gyakorolt hatásáról, és kiderült, hogy akik saját ízlésük szerint rendezkednek be munkahelyükön, nyugodtabban és átlagosan 32%-kal hatékonyabban dolgoznak?

 

Mi az Ön színe? Mi a vállalata színe?

Böngésszen Ön is az alábbi linken a színes, modern, ugyanakkor minőségi és professzionális termékek között: tovább a termékekhez.

Üdvözlettel: Depot Team

Ha tetszik hírlevél sorozatunk, küldje tovább barátainak, ismerőseinek.