Párás ablakra rajzolt mosolygó arc

Minden gyerek szeret extrém helyekre rajzolni. Sokszor a gyerekszoba falai, a játékok, vagy épp az ablak bánja az alkotói kedvet. Az ablakfilc használatával azonban nem kell többé tartani az eltávolíthatatlan foltoktól!

Csemetéink kedvükre élhetik ki művészi hajlamaikat bármilyen üvegfelületen, a megunt alkotások pedig némi vízzel egyszerűen eltüntethetők!

Mi a különbség az ablakfilc és a permenent filc között?

Az ablakfilc a filctollak egy különleges fajtája. Kreatív dekorációs céllal, vagy csak egyszerű szórakozásra is használható.

A legnagyobb különbséget az ablakfilc és az állandó filc között az egyszerű eltávolíthatóság jelenti. Míg a permanent filcek alkoholos tintával készülnek, addig a felületről könnyedén eltüntethető ablakfilc vízben oldódó tintát tartalmaz.

Ilyen módon nem károsítja azt a felületet, amin használjuk, és akár egy vizes ronggyal is pillanatok alatt letörölhető.

A vizes alapú tinta miatt azonban érdemes odafigyelni arra, hogy az ablakfilcre használat után mindig megfelelően helyezzük vissza a kupakot. A vízbázisú tinta ugyanis jóval gyorsabban kiszáradhat, mint az alkoholos.

Mire használható az ablakfilc?

Ablakfilc segítségével különleges, üvegfelületekre készült dekorációt készíthetünk. Rajzolhatunk vagy írhatunk, akár a lakás ablakaira is, anélkül, hogy a maradandó nyomoktól kellene tartanunk. A vízbázisú tintának köszönhetően az alkotások könnyen javíthatók, valamint gyorsan és egyszerűen el is távolíthatunk.

Egy jó minőségű ablakfilc készlet segítségével bármilyen ünnepre, jeles alkalomra díszíthetjük a lakásban található üvegfelületeket. Karácsonyi vagy húsvéti dekorációt is készíthetünk, de akár egy egyszerű, a gyerekekkel töltött, kreatív délutánon is rajzolgathatunk az ablakra vagy a tükörre.

A legjobb az egészben, hogy az ablakfilces dekoráció elkészítése különösebb előkészületet sem igényel. Fontos persze, hogy a díszíteni kívánt felület tiszta legyen, azonban ezen felül minden egyéb kreativitásunkon és rajzkészségünkön múlik.

Mire figyeljünk, amikor ablakfilccel dolgozunk?

Fontos tudnunk, hogy a színek limitált száma miatt nem feltétlenül érdemes túlzottan komplikált mintákban gondolkodnunk. Az ablakfilc segítségével egyszerű, ám nagyszerű ábrákat készíthetünk.

Érdemes arra is odafigyelni, hogy ha az ablak külsején látható rajzot szeretnénk készíteni, érdemes azt a belső oldalról megrajzolni. Az ablakfilc ugyanis nem vízálló, így az alkotást az eső tönkre teheti. Ha azonban belülről rajzolunk, az alkotást tükrözve kell elkészítenünk.

Ha valamit azonban eltévesztenénk, nem kell aggódnunk. Elég, ha kéznél van egy kis víz és egy törlőkendő, és a hibák, nem kívánt vonalak azonnal korrigálhatók. Az üvegfelület száradása után pedig az alkotást kezdhetjük elölről!

Milyen filcet válasszunk?

Ha szeretnénk látványos ablakdekorációt készíteni, vagy csak lekötnénk valami pár órára gyermekeinket valami érdekes elfoglaltsággal, mindenképp érdemes kipróbálnunk az ablakfilcet. Fontos azonban, hogy jó minőségű készletet válasszunk, mely élénk színekből áll. Így biztosak lehetünk abban, hogy az átlátszó felületen is jól látható végeredményt kapunk.

A Maped Color’Peps ablakfilc készlet hat élénk színű filctollat tartalmaz, melyek bármilyen üvegfelületen használhatók. Némi vízzel és a készletben található, ajándék mikroszálas törlőkendővel pedig könnyedén eltávolítható.

Abban az esetben, ha az ablakfilcnél maradandóbb, permanens megoldást keresünk, érdemes lehet kipróbálni a különböző üvegfestékeket. Az eltávolíthatatlan eredmény érdekében alkoholos filcet, vagy lakkfilcet is használhatunk.