Otthonról dolgozó anyuka és filctollal rajzoló gyerekek

Egy írószer-kereskedésbe betérve rengeteg féle filctoll közül válogathatunk. Akadnak olyanok, melyeket kifejezettek művészeti célra terveztek, és olyanok is, melyeket munkához. De legbőségesebb kínálatot talán mégis az iskolaszerek és kreatív kiegészítők között találhatjuk.

A filctoll ugyanis a gyerekek egyik kedvenc írószere, és nem véletlenül. Használata ugyanis nem csak egyszerű és szórakoztató. Manapság már olyan készletekkel is találkozhatunk, melyek valódi csodákra, varázslatokra is képesek a papíron.

Most azt is megmutatjuk, hogyan, azonban előbb ejtsünk néhány szót magáról a filctollról, mint írószerről.

Tartós vagy törölhető tinta?

Ha filctollat szeretnénk választani, a skála rendkívül széles. Válogathatunk irodában, az iskolában, vagy otthon használható írószerek közül. Táblafilcek, alkoholos filcek, lakkfilcek, textilfilcek. Vagy épp egyszerű, színes filctollak garmada. Fontos tudni, hogy a választék azért ilyen nagy, mert minden célra más és más fajta filctollat érdemes használnunk.

Nem mindegy például, hogy állandó vagy lemosható tintával töltött markert választunk. Az utóbbi megoldás általában vízbázisú tintát tartalmaz és bizonyos felületekről könnyedén eltávolítható.

Az előbbi azonban az alkohollal vagy egyéb oldószerrel készült tintának köszönhetően több felületen működik, és tartós, hosszú távú jelölésre is használható.

De nem csak a jelölőfilcek esetében válogathatunk több, különböző fajtából. A helyzet az otthoni, kreatív és hobbitevékenységekre, vagy iskolai órákra használt filcek esetében is hasonló.

Habár a színes filctollakban található tinta általában vízbázisú, különböző minőségű készletekkel találkozhatunk. A legegyszerűbb megoldásoktól kezdve olyan filctollak is elérhetők, melyek a színezés és rajzolás mellett arra is alkalmasak, hogy elbűvölő művészeti alkotásokat készítsünk velük.

Varázsoljunk különleges filctollakkal!

A Maped Color’Peps Magic filctollai különleges írószerek. A mágikus, színes filcek mellett minden készlet tartalmaz egy színváltó filcet is. Ha az ebben található tintával a korábban használt színekre írunk vagy rajzolunk, akkor az megváltoztatja azok színét. Így egy varázsütésre készítettünk látványos, kreatív képeket.

Sőt, a készletben egy törlésre alkalmas tollat is találhatunk, melynek segítségével az apróbb hibákat könnyedén korrigálhatjuk.

A Maped Color’Peps Magic filctollak olyan, új színezési technikával ismertetik meg a gyerekeket, mely nem csak érdekes és szórakoztató. Segít kiélni a bennük lakozó kreativitást, és a bennük rejlő varázslatnak köszönhetően akár hosszú órákra is képes lekötni őket.

Használatukkal nem csak gyönyörű rajzok, de kreatív ajándékok, meghívók, egyéb alkotások is készíthetők.

Kombináljuk a lehetőségeket!

A filctollal egyik legnagyobb előnye, hogy sok egyéb, kreatív megoldással kombinálható. Akár egyszerű filckészletet, akár mágikus filctollat használunk, az alkotás során több, érdekes kellékkel dobhatjuk fel műalkotásainkat.

Az apróbb, precízebb részletek érdekében bevethetünk például tűfilceket is, de egy filctollal készült képet akár a csillámos ragasztó használata is feldobhat. A lehetőségeknek kizárólag fantáziánk szabhat határt. Minél több eszközt használunk, annál érdekesebb képeket készíthetünk.

Arra azonban minden esetben figyeljünk oda, hogy az adott eszközöket megfelelő felületen használjuk. Illetve arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy bizonyos írószerek tintája nem feltétlenül kompatibilis más írószerekben használt megoldásokkal. A vízbázisú filctollak azonban a legtöbb esetben kombinálhatók egymással.

Ha ezekről az apróságokról nem feledkezünk meg, akkor egészen biztos, hogy néhány, jó minőségű filctoll és pár egyéb írószer is felejthetetlen pillanatokat okoz majd a gyerekek számára. Ennél pedig nincs is fontosabb a szürke, bezártsággal töltött napok idején.