Csillámos ragasztó több színben

Az alkotókedvet a bezártság sem fékezheti: csillámos ragasztó a kreatív időtöltésért

A csillámpor színes, vidám dekorációs eszköz, mellyel az élet rendeget területén találkozhatunk. Ruhákon, ékszereken, női kozmetikumokban is használják. De kreatív célokra, dekorációs eszközök készítésére is kiválóan alkalmas.

Nem véletlen, hogy a csillámos ragasztó a gyerekek egyik kedvenc játéka. Használatával vidám, életteli képeket, dísztárgyakat és látványos dekorációkat is készíthetnek.

Miért jó a csillámos ragasztó?

Ahhoz, hogy a csillámport különböző felületeken rögzíteni tudjuk, ragasztóra van szükségünk. Abban az esetben azonban, ha külön vásároljuk meg az alapanyagokat, a munka bonyolultabb és hosszadalmasabb lesz. Ráadásul sok esetben a végeredmény sem sikerül tökéletesre.

Az általunk választott anyagtól és a ragasztó minőségétől is függ, hogy a csillámpor mennyire tapad meg egy bizonyos felületen. A csillámos ragasztó azonban lényegesen megkönnyíti a kreatív munkát.

Többé nincs szükség arra, hogy a kellékeket nagy gonddal kiválogatva, külön vásároljuk meg. A csillámos ragasztók különböző színekben, tubusba töltve kaphatók. Az adagoló fej lehetővé teszi a tiszta, precíz és gyors használatot.

A csillámot közvetlenül a dekorálandó felületre vihetjük fel, és nincs más dolgunk, mint megvárni a ragasztó száradását. Használatuk tehát nem bonyolultabb, mintha egy egyszerű filctollat adnánk gyermekeink kezébe.

Díszítésre fel!

A csillámos ragasztó segítségével a gyerekek rengeteg kreatív dolgot készítetnek. Feldobhatják vele rajzaikat, üdvözlőkártyákat, meghívókat tervezhetnek. De akár a játékaikat is kedvükre díszíthetik vele.

A jó minőségű csillámos ragasztó ugyanis nem csak papíron és kartonon, hanem több féle felületen is használható. Megtapad az üvegen, műanyagon, textilen. De olyan kreatív alapanyagokkal is kombinálható, mint a moosgumi.

Így akár egyedi képkereteket, díszeket, party kellékeket, kulcstartókat, használati tárgyakat is készíthetnek vele, vagy ruhadarabok dekorálására is használhatják. Sőt, érdekes kollázsok, fotók és egyéb kellékanyagok bevetésével készült montázsok megalkotásával is próbálkozhatunk!

A kreativitás segít elviselni a bezártságot

Most, hogy az egész világot sújtó vírushelyzetnek köszönhetően legtöbben otthonunkban ragadtunk, fontos, hogy elfoglaljuk magunkat valamivel. Az olyan kreatív tevékenységek, mint a csillámragasztóval történő játék, segítenek abban, hogy lekössük gyermekeink figyelmét.

Találjunk ki különböző, közös játékokat és feladatokat, melynek központi eleme lehet a csillámos ragasztó! A rajzolással és különböző díszek készítésével szinte észre sem vesszük, úgy elrepül az idő. Így nem csak a gyerekeket, de magunkat is le tudjuk foglalni, és szinte észre sem vesszük, úgy elrepül az idő.

Próbáljuk meg tehát a kényszeres otthonlétet a javunkra fordítani. Töltsünk minél több időt gyermekeinkkel, és inspiráljuk őket a hasznos, kreatív időtöltésre. Ebben mi sem segíthetne jobban, mint a csillámos ragasztóhoz hasonló, jópofa, ötletes kellékek!

Válasszuk a legjobb minőséget!

Ha csillámos ragasztót vásárolunk, érdemes odafigyelni arra, hogy a lehető legjobb minőségű terméket válasszuk. Az olcsó, névtelen ragasztók sokszor nem tapadnak jól, túlságosan folyékonyak, és nem felelnek meg az alapvető dekorációs céloknak.

Az egyik legjobb választást a Maped csillámos ragasztó jelenti. A Maped készletek a papír mellett több felületen is használhatók. Így a rajzolás és színezés mellett akár ajándékok vagy hétköznapi használati tárgyak dekorálására is tökéletesen alkalmasak.