Papírkosár helyett a biztonságos iratmegsemmisítés

Papírkosár helyett a biztonságos iratmegsemmisítés

Korábban is érintettük már az iratmegsemmisítők termékcsoportját írásainkban. Most még több hasznos információt szeretnénk megosztani a megbízhatóság és praktikum szempontjából. Részletesen átnézzük azokat a foglalkozási köröket, élethelyzeteket és jogi követelményeket, melyek szükségessé teszik egy minőségi iratmegsemmisítő beszerzését (biztonságos iratmegsemmisítés).

Sokszor gondolkodás nélkül dobunk csekket, egy rosszul kinyomtatott oldalt, egy már nem aktuális szerződést a kukába, ami akár számlaadatokat, vagy egyéb érzékeny információt tartalmazhat. Ha nem szeretnénk, hogy papírjaink idegen kézbe kerüljenek és visszaéljenek a rajtuk szereplő adatokkal, legfeljebb összetépjük őket. De valójában ez a jó megoldás?

Mielőtt kukába dobnánk a csekkeket, számlákat…

A Depot kínálatában megtalálható iratmegsemmisítők segítségével egy pillanat alatt megszabadulhatunk az összes bizalmas információt tartalmazó irattól, anélkül, hogy aggódnunk kellene, kitudódik-e valaha a tartalma. A nemzetközi márkajelzéssel ellátott iratmegsemmisítők magas szintű adatvédelmet garantálnak.

A kifejezetten halk működésüknek és modern formatervezésüknek köszönhetően ideális kiegészítői bármilyen otthoni vagy irodai környezetnek például a Leitz IQ termékei. A Rexel méltán híres irodatechnológiai termékek terén és a Fellowes is büszkén kerül be az iratmegsemmisítők élmezőnyébe.

Hol kötelező, vagy erősen ajánlott?

Kisebb és nagyobb cégek, jogi osztályok, könyvelőirodák, ügyvédi irodák mind-mind felsorolhatók abban a listában, ahol a bizalmas adatokkal dolgozó munkatársaknak szükségük van egy papírkosár mellett egy papírdarálóra is. Röviden összefoglalva: bármilyen vállalati környezetben, vagy ügyfelek adataival dolgozó vállalkozásnál az egyik legkézenfekvőbb biztonsági intézkedés a korszerű iratmegsemmisítés.

A mai adatvédelmi előírások és különböző jogszabályi következmények is arra szolgálnak, hogy minél következetesebben kerülhessük el az adatvédelmi incidenseket. Minél ritkábban fordulhasson elő bárminemű visszaélés gondatlanságunkból kifolyólag. Ugyan az összegyűrt papírt, különösen egy vegyes szemetesben, nem annyira hosszú életű, mégis előállhat az a helyzet, hogy valaki szándékosan keresgél a dokumentumok között, és még időben rátalál.

Milyen típusok közül választhatok?

Akár otthonra, akár egy nagyobb irodába keresel praktikus darálót, megsemmisítőt, nálunk találhatsz megfelelőt. Mindhárom márka bőséges készlettel jelentkezik, már csak a legpraktikusabbat kell kiválasztani. Elsődleges szempont lehet a gép használatának rendszeressége, a szükséges üzemidő. Otthonra bőven elég lehet a legkisebb gép, kivéve, ha otthon könyvelőirodát vezetsz, és napi szinten fél-egy órán át biztosan működteted a gépet.

Ebben az esetben már egy közepes méretű, közepes teljesítményű, és esetleg egyszerre vastagabb stóc bedarálására képes eszközt is érdemes lehet kiválasztani. Ha megfigyeled, az iratmegsemmisítő témakörön belül  bal oldali menüben különböző szűrést segítő szempontokat is találsz. Kiválaszthatod, hogy otthoni irodába, kisebb irodába, de gyakori használatra, közepes-vagy nagy irodába keresel eszközt.

Mindig légy résen, ha bizalmas adatokról van szó!

A papírmentes iroda egyelőre csak legenda, ezért a biztonságos hulladékkezelés ma fontosabb, mint valaha! Egy dokumentum, mely illetéktelen kezekbe kerül, felhasználható bizalmas adatok megszerzésére, továbbá potenciális veszélyt jelenthet egy márkanévre, folyószámla adatokra vagy akár egy szervezet jó hírére. Védd meg a bizalmas adatokat! Minden papírt vagy dokumentumot semmisíts meg amely olyan információt, vagy adatokat tartalmaz, amit bűnözők, adattolvajok, vagy versenytársaid felhasználhatnak.

Kívánunk biztonságos adatkezelést és sok sikert a munkához!