Irodai iratmegsemmisítés

Irodai iratmegsemmisítés

Az üzleti szférában, vállalati környezetben dolgozók papírmunkája ugyan egyre fogyatkozni látszik, ugyanakkor a hivatalos dokumentációk, szerződéskötések nagy része továbbra is papír alapon valósul meg. Nem is beszélve azokról a jegyzetekről, elemzésekről, bírálatokról, illetve kinyomtatott hibás papírokról, melyek adatvédelmi szempontból rizikót jelenthetnek, ha nem megfelelően tároljuk őket.

Most az iratmegsemmisítés jelentőségéről, és persze azokról a profi eszközökről lesz szó, melyek erre a célra megfelelnek. Az apró darabokra tépkedés nem csak fárasztó, lassú és elégtelen hatékonyságú, de még szabálytalan is lehet! Összehasonlítjuk a legnépszerűbb termékeket, hogy ezzel is segítsük a választást. Hiszen kínálatunkban jelenleg is 5 oldalon keresztül több, mint százféle iratmegsemmisítő készülék található.

Milyen típusok közül választhatunk?

Az egyik legszembetűnőbb különbség az iratmegsemmisítő gépek között a méretezés. Kisebb, közepes, nagyobb méretűekkel is találkozhatunk. Egy ügyvédi iroda, egy könyvelés, HR osztély tekintetében mindenképp a nagyobb, strapabíróbb darabok kiválasztása ajánlott. Ugyanakkor egy-egy vezetői iroda, pénzügyi tanácsadói íróasztal, vagy épp ingatlaniroda elrejtett sarkaiban egy kisebb, kevésbé masszív gépezet is betöltheti a szükséges funkciót. A tartály mérete optimalizálhatja az ürítések és az előírásoknak megfelelően a megsemmisített iratok elszállításának gyakoriságát.

Automata, vagy manuális?

Különbség van továbbá az iratmegsemmisítő működtetésében. Egyes kivitelek manuális, míg mások automata működést garantálnak. Ez szintén akkor lényeges szempont, ha valaki napi szinten több dokumentumot is megsemmisít. Ilyenkor előnyös lehet egy automata működésű beszerzése. További különbség lehet, hogy a papírt milyen méretűre, milyen szisztéma szerint daráljuk be. E tekintetben gyakori csoportok a csík-vagy konfetti elnevezések.

Milyen minőséget, márkát válasszunk?

Több kiemelkedő márka, mint például a Fellowes, a Promax, a Rexel, a Mercury is képviselteti magát a webáruházunkban. Ezek mind megbízható, minőségi termékek. A legfontosabb talán, hogy a szerteágazó kínálatból nem csak az árak, de a funkció szempontjából is ideálist válasszunk ki.

A Fellowes saját oldalán is tájékozódhatunk az általunk is forgalmazott csúcskészülékek egyéb tulajdonságairól. Itt is megtalálhatjuk a méret-funkció-felhasználási terület szerinti csoportosítást. Ez nagy segítség lehet abban az esetben, ha gyors-és mégis felelősségteljes döntést szeretnénk hozni. A neves márka irodaszer tekintetében igazán minőségi és változatos kínálattal rendelkezik, ezért is találhatók meg nálunk minden évszakban egyre szélesebb körben.

Csík, vagy konfetti?

Ahogyan a nevükben is benne van, bizonyos típusok egyenletes, vagy egyenetlen csíkokban vágják és keverik a papírlapokat. A konfetti nevű megoldás pedig egészen apróra aprítást takar. A kormányzati, vagy például banki szférába, közszereplőkkel, és persze rengeteg bizalmas dokumentummal dolgozók esetében például mindenképp olyan magas teherbírású, szuper teljesítményű gépeket ajánlunk, melyek extra biztonságot garantálnak.

Ezek a gépek már szuper mikro-konfetti vágására, elakadásmentességre, 10 fő fölötti felhasználó kielégítésére és személyes biztonsági beállításokra is képesek. Hitelkártyák, gemkapcsok, CD-k, DVD-k megsemmisítésére is alkalmasak, magas kapacitásúak, egyszerre akár 25-30 lapot is képesek megsemmisíteni.

Ha felkeltettük érdeklődésed az iratmegsemmisítés , keress minket bátran, vagy tanulmányozd a kínálatunkat!