Filctollakkal rajzoló óvodás kislány

A csillámos filctoll igazán különleges írószer. Olyan hatást kölcsönöz a rajzoknak, kifestőkönyveknek, melyeket hagyományos írószerekkel nem tudunk elérni. Nem csoda tehát, hogy a gyerekek egyenesen odavannak érte!

Tökéletesen alkalmas a kreativitás kibontakoztatására és az energia pozitív levezetésére. Emellett pedig a finommotorikus reflexeket, valamint a szépérzéket is fejleszti. És mivel más technikákkal is kombinálható, igazán látványos képeket és dísztárgyakat is készíthetünk vele.

Most bemutatjuk, miért érdemes egy csillámos filckészletet már a legkisebbeknek is beszerezni!

Csillámos filctollal szabadon szárnyalhat a fantázia

A legtöbb gyerekben közös, hogy szeretnek színezni, rajzolni, kidekorálni környezetüket. Az, hogy ebből a lelkesedésből milyen alkotások születnek, leginkább az eszköztáron múlik.

Minél több lehetőséget biztosítunk gyermekeinknek a kibontakozásra, annál nagyobb az esélye annak, hogy megkedvelik a kreatív időtöltést. Éppen ezért érdemes a hagyományos színes ceruzákon, a zsírkrétán, és az egyszerű filctoll készleteken túl is gondolkodnunk.

Lepjük meg valami olyasmivel a lurkókat, ami igazán különleges. Például egy csillámos filckészlettel, melynek segítségével szabadon szárnyalhat fantáziájuk és olyan alkotásokat készíthetnek, amiket hagyományos írószerrel elképzelhetetlen lenne!

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy a filctollal történő rajzolás nem csak a kreativitás kibontakozására tökéletes eszköz. Segít a finommotorikus reflexek fejlesztésében és az esztétikai érzék kialakulásához is hozzájárul. Éppen ezért használata szülői felügyelet mellett már igazán kis kortól is ajánlott! Lehetséges ugyanis, hogy később éppen ennek hatására válik gyermekünkből valódi alkotóművész!

Extra csillogás a Maped Color’Peps Glitter filctollakkal

A Maped Color’Peps Glitter csillámos filctollait a gyerekek rajzolásra, színezésre, és látványos dekoráció készítésre egyaránt használhatják. A készletben kapható tollakat úgy tervezték, hogy hegyük ellenálljon a nyomásnak, így a legkisebbek is bátran használhatják őket alkotásra.

A készlet ultra élénk színekkel teszi igazán tökéletessé az apró kezek által készített műremekeket. A magas fedőképességű csillámló tinta pedig garantálja, hogy a végeredmény mindig igazán látványos legyen.

A Color’Peps Glitter filctollak vízbázisú festéket tartalmaznak, így a színek papíron tökéletesen működnek, egyéb felületekről azonban könnyen eltávolíthatók. Toxikus hatásuk nincs, azonban az alkotás során ügyeljünk arra, hogy a legkisebbek lehetőleg mindig szülői felügyelet mellett használják őket.

Több technika használata az igazán különleges eredmény érdekében

Ha szeretnénk valami igazán különlegeset alkotni, nem feltétlenül kell egyetlen technikára hagyatkoznunk képeink elkészítése során. a csillámos filctollak hatását más írószerekkel is kombinálhatjuk, feldobhatjuk. Egy képen akár hagyományos filcekkel, tűfilcekkel, vagy akár színes ceruzákkal együtt is dolgozhatunk a tökéletes hatás érdekében.

Legyünk kreatívak és kísérletezzünk! A szabályok nincsenek lefektetve, és a megfelelő felületen több eszköz használatával igazán egyedi, látványos és érdekes eredményt érhetünk el. Határt kizárólag egyetlen dolog szabhat az alkotásnak, ez pedig nem más, mint a fantáziánk!

Ha a gyerekek kitapasztalják a csillámos filctoll használatát, nem csak csodaszép képeket rajzolhatnak, de kreatív meghívókat, egyedi ajándéktárgyakat is készíthetnek. Ezek igazán kellemes, maradandó emlékek lehetnek. Közös elkészítésük pedig minőségi időtöltést jelenthet akár az egész család számára.