Egy irodai asztal, amin van egy diffúzor.

Egy diffúzor segítségével még komfortosabbá teheti az irodai légkört. A finom illatok mellett az illóolajok gyógyító hatását is élvezhetjük, ami különösen jól jöhet a téli hónapokban. Nézzük is, miért éri meg beruházni egy diffúzorra.

Jó illat a munkahelyen

A szaglás az egyetlen olyan érzékszerve az embernek, ami befolyásolja az emlékek formálását és hangulatot. Ezért ha az irodában jó illat van, az növelheti a kollégái kedélyét, ami megkönnyíti a munkát.

A diffúzorok segítségével természetes módon csempészhet mennyei illatokat az irodába, hiszen az illóolajok párája nem tartalmaz tartósítószereket, és olyan mesterséges anyagokat, amelyek szennyezik a környezetet.

Energizáló hatás az aromaterápia segítségével

Amennyiben olyan illóolajat választ, amely segít tisztán gondolkodni, és energizáló hatású, akkor az aromaterápia segítségével fokozhatja saját és kollégái munkahelyi teljesítményét egyaránt.

A citrusos illatoknak pont ilyen hatása van, ezért kifejezetten ajánljuk a citrom, citromhéj, és édesnarancs illóolajokat, de akár egy illóolaj szettet is választhat: energetizáló-erősítő „Aromareneszánsz” szett tartalmazza a mentolos eukaliptusz, az eukaliptusz radiata és az erdei fenyő illóolajokat.

Nyugtató hatása van

A mennyei illatok hatására automatikusan mélyebb levegőt veszünk, ezért az aromaterápia támogatja a lazítást, még akkor is, ha a használt illóolajnak nincs bizonyítottan nyugtató hatása. Viszont, ha tovább akarjuk fokozni a hatást, akkor érdemes lazító illóolajokat használni. Ilyen például a „Levendula” elnevezésű illóolaj is.

De akár egy kisebb szettet is választhat lazító hatású illóolajokból: a nyugtató, harmonizáló „Aromareneszánsz” illóolaj szett 3 ilyen illatot tartalmaz. Megtalálható benne az Orvosi levendula, a Vietnámi eukaliptusz és a Mandarinhéj illóolaj.

Segítheti a légzést az allergiaszezonban

Az illóolajoknak egy része tartalmaz cineolt, ami bizonyítottan fokozza a légzőszervek egészségét: a teafaolaj, a levendula, és egyes eukaliptusz olajok is ezen illóolajok közé tartoznak. Ezért aromaterápia alkalmazásával jelentősen megkönnyítheti allergiás kollégái számára a munkát az irodában.

Télen párásítja a levegőt

Ahogy lehűl az idő, a levegő is egyre szárazabbá válik. Ez több kellemetlenséget is okozhat: erősebbé teheti az ekcéma tüneteit, kiszáríthatja a bőrt, és fokozhatja a szem irritáció, a torokfájás, és az orrvérzés kockázatát.

Emellett a fertőzések is könnyebben terjednek száraz levegőben, hiszen a száraz levegő gyengíti az orrnyálkahártyát, aminek kiemelkedő szerepe van a betegségek elleni védekezésben. Nem beszélve arról, hogy télen alapvetően is nagyobb eséllyel kapunk el betegségeket a hideg idő miatt.

Ezért a hűvösebb hónapokban még jobban oda kell figyelnünk a levegő páratartalmának a növelésére. Diffúzorral mindez gyerekjáték: csak belerakjuk az illóolajat, bekapcsoljuk, és máris teszi a dolgát.

Fokozhatja a szervezet immunitását

Számtalan tanulmány bebizonyította már, hogy egyes illóolajok erősítik az immunrendszert, ami télen különösen jól jöhet. Ha aromaterápia segítségével szeretnénk erősíteni a saját és kollégáink immunrendszerét, akkor kiváló választás lehet a levendula illóolaj, a teafaolaj, és egyes eukaliptusz illóolajok.

Ilyen célra kiváló a webáruházunkban is megtalálható Eucaly’ Mix illóolajkeverék, az Immunarom illóolajkeverék, a Levendula illóolaj és a Teafa illóolaj.

Olyan boltot keresel, ahol minden irodai felszerelést be tudsz szerezni egy helyen? Ez esetben nézz körül a Depot webshopjában, ahol mindent megtalálsz, amire szükség lehet az irodában.