Domestos törlőkendő | Az irodai higiénia biztosítása

A jelenleg is fennálló járvány helyzet miatt kiemelten fontos, hogy a megfelelő higiéniai feltételeket biztosítsuk környezetünkben. Az irodánk tisztán tartása még fontosabb, hiszen számos ember fordulhat meg naponta egy helyen, így a fertőzés veszélye is nagyobb. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan érdemes tisztán tartani a helyiséget.

Mit jelent a fertőtlenítés?

A fertőtlenítés célja az ember vagy az állat környezetébe került kórokozók elpusztítása vagy számuk jelentős csökkentése. A csírátlanítás mindenféle kórokozó inaktívvá tétele, kémiai eszközös eljárással.

A megfelelő tisztítószer az egészséget veszélyeztető kórokozókat, élősködőket elpusztítja, továbbá szaporodásukhoz, tovább élésükhöz szükséges feltételek létrejöttét megakadályozza.

Ezért fontos, hogy irodánkban mindig a megfelelő tisztítószereket használjuk, mint amilyen például a Domestos nedves törlőkendő is. A megfelelő higiéniával megelőzhetjük a betegségek és fertőzések kialakulását, emellett tisztább és szebb munkakörnyezetet is teremthetünk magunknak.

A megfelelő eszközök használata

A takarítóeszközök használata kiemelten fontos, hiszen általában hatékony, könnyen és gyorsan használható eszközöket használunk irodánk tisztán tartására. A Domestos nedves törlőkendő azért jó választás, mert a gyakran használt felületeket egy mozdulattal tökéletesen fertőtleníthetjük vele.

Természetesen a takarítás többnyire nem a kollégák feladata, viszont a higiéniai feltételek megteremtése sajnos gyakran ránk hárul. Attól még, hogy egy iroda tisztának tűnik, lehet, hogy rengeteg kórokozónak és baktériumnak ad otthont, a takarító személyzet hiányos munkája miatt.

Az irodai munka alatt nyilvánvalóan sem idő, sem lehetőség nincs a nagytakarításra, ezért érdemes a leggyorsabban használható tisztítószereket alkalmazni. Az olyan anyagok, melyeket mérni kell, vagy arányosan keverni, esetleg vízben feloldani, teljesen alkalmatlanok az irodai dolgozók számára, hiszen túl körülményesek és sok időt igénylenek. Az olyan tisztítószer sem a legjobb választás, aminek használatához túl sok eszköz szükséges.

Mit érdemes nekünk fertőtleníteni?

Az irodán belül kiemelten fontos, hogy azokat a felületeket, melyeket naponta akár több személy is megérint, rendszeresen fertőtlenítsük. Ezek a felületek például a kilincsek, a székek karfái, az asztal felületei. Ide tartoznak az olyan irodai eszközök, melyek a kollégák kezében is megfordulhatnak, mint például a kapcsozók, az ollók vagy lyukasztók.

A felületeket a legegyszerűbben a Domestos nedves törlőkendővel tisztíthatjuk meg, hiszen ez a leggyorsabb és leghigiénikusabb módja a fertőtelítésnek, ráadásul semmilyen eszközt nem igényel a használata.

Mit érdemes még fertőtleníteni?

Az ajtók felületeit, az ablakok kilincseit, a szemeteskuka külsejét is érdemes néha alaposan lefertőtleníteni. Emellett a székek ülőkéjét, ráadásul az asztal lapjának alsó részét is jó néha áttörölni egy laza mozdulattal.

Minden olyan rés, vagy ritkán használt terület a kórokozók kedvelt helye lehet, melyet ritkán tisztítunk. A szellőztetésre is érdemes odafigyelni, hiszen a friss levegő nemcsak a munkában segít hatékonyabban teljesíteni, de a levegő tisztasága is képes megakadályozni a kórokozók terjedését.

A Domestos nedves törlőkendő a legjobb választás, ha nem szeretnénk sok időt tölteni a felületek tisztításával, viszont a lehető leghatékonyabb módon szeretnénk elvégezni a gyors fertőtlenítést. Néha nem elég csak tisztán tatani a környezetünket, gyakran szükséges fertőtleníteni is, mely megóvhat minket a különböző betegségektől, ezáltal munkánkat teljes hatásfokon tudjuk folytatni.