fiatal üzletasszony iratrendezőkkel, emelőkaros iratrendezők

Sokan úgy gondolják, hogy az emelőkaros iratrendezők csak az irodai munka során lehetnek igazán hasznosak. Ez részben igaz, hiszen legfőbb funkciójuk az, hogy segítsenek megőrizni a fontos számlákat, szerződéseket és egyéb dokumentumokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy otthon ne vennénk hasznát néhány iratrendezőnek.

Különösen azóta, hogy a home office egyre elterjedtebb gyakorlatnak számít, és az irodai környezet helyett egyre többen végzik munkájukat saját otthonukban, saját íróasztaluknál ülve.

Most megmutatjuk azt, hogy miért lehet szükség home office idején is néhány iratrendezőre. Megmutatjuk, hogy hogyan segíthetnek ezek a praktikus irodaszerek abban, hogy az otthonról végzett munka gördülékenyebb és produktívabb legyen.

Miért fontos, hogy rendet tartsunk az íróasztalom?

Sokan úgy gondolják, hogy otthonról dolgozni jóval kényelmesebb, mint az irodából. Ez részben igaz, hiszen nem kell reggel órákkal korábban kelnünk, kényelmesen öltözve dolgozhatunk, és környezetünket úgy rendezzük be, ahogyan csak szeretnénk.

Az igazság azonban az, hogy ha nem figyelünk oda eléggé, a home office sok hátulütővel is járhat. Ezek közül az egyik leginkább kellemetlen a rendezetlenség.

Míg az irodában mindig pontosan tudjuk, mit és hol találunk, hiszen mindennek megvan a maga fix helye, addig könnyen előfordulhat, hogy az otthon berendezett dolgozósarokban egy fontos dokumentum vagy jegyzet elkeveredik, hiszen csak bedobjuk a fiókba, vagy a monitor mellé tesszük a többi, jelentéktelen papír közé.

Éppen ezért fontos, hogy habár otthonról dolgozunk, munkakörnyezetünket mindig rendben tartsuk. Ha a fontos dokumentumoknak megfelelő helyet találunk, egészen biztos, hogy megtaláljuk őket akkor, amikor épp szükségünk lesz rájuk. Így garantáljuk azt, hogy a munka egyszerre hatékonyabb, gördülékenyebb és stresszmentesebb legyen.

Arról már nem is beszélve, hogy a rendezett környezet motiválóan hat az agyra. Sokkal jobb leülni egy olyan környezetbe dolgozni, ahol nem szétdobált papírok elszórt jegyzetek fogadnak, hanem minden rendezetten sorakozik a maga helyén, és kéznél van, ha épp szükségünk lenne rá.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes emelőkaros iratrendezők-et?

Hogy milyen iratrendezőket választunk az otthoni munkához, az két dologtól függ. Attól, hogy milyen funkcióval szeretnénk felruházni őket, illetve attól, hogy mennyire lesznek szem előtt.

Nézzük először a megjelenés kérdését. Abban az esetben, ha egyszerű, ám kevésbé látványos megoldást szeretnénk, tökéletesen megfelelnek a hétköznapi, kartonból készült emelőkaros iratrendezők. Természetesen ezek közt is több színből és többfajta megjelenésből választhatunk, így a választott megoldást stílusunkhoz és dolgozószobánk megjelenéséhez igazíthatjuk.

némileg mutatósabb és tartósabb megoldást jelentenek a polipropilén borítású iratrendezők, melyek felületüknek köszönhetően dekoratívabbak, és jobban mutatnak a polcon, akkor is, ha szem előtt vannak.

Funkcióját tekintve mindkét megoldás jó választást jelent, a döntés során pedig csak az számít igazán, hogy milyen mennyiségű dokumentumokat szeretnénk az adott iratrendezőben tárolni. A nagyobb mennyiségekhez vastagabb, 70-80 mm gerincű megoldás ajánlott, míg a kevesebb papírhoz elegendő a kisebb, kb. 50 mm-es gerinccel ellátott iratrendező is.

A tökéletes rend érdekében pedig ne feledkezzünk meg arról, sem, hogy a dokumentumok tárolására szolgáló emelőkaros iratrendezők mellett érdemes lehet beszerezni néhány praktikus írószertartót is!