Írószertartó tollal, ceruzával, szövegkiemelővel és gemkapcsokkal

Az írószertartók a munkahelyi íróasztal legfontosabb kellékei. Elengedhetetlenek ahhoz, hogy rendet tartsunk magunk körül, és hatékonyan végezhessük munkánkat.

A rend azonban nem csak akkor fontos, ha az irodából dolgozunk. Az otthoni munka idején is nagy a szerepe annak, hogy odafigyeljünk környezetünkre. A tiszta, rendes íróasztal ugyanis igazoltan növeli a produktivitásunkat.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan teremthetjük meg a tökéletes környezetet a home office munkavégzéshez, és azt is, hogyan segíthetnek ebben a praktikus írószertartók!

Fontos a rendezett környezet

Ha nem vagyunk még az otthoni munkavégzéshez szokva, az első napokban nehéz lehet a mindennapi feladatokra koncentrálni. Éppen ezért fontos, hogy lehetőleg minden zavaró tényezőt kiiktassunk a környezetünkből.

Próbáljuk meg úgy kialakítani egy olyan sarkot a lakásban, ahol a legkevesebb dolog vonhatja el a figyelmünket a munkáról. Csináljunk rendet az íróasztalunkon, és próbáljunk meg úgy berendezkedni, ahogyan azt az irodában is tennénk.

Minél inkább hasonlít a környezet a korábban megszokott állapotokhoz, annál könnyebben tudunk a feladatainkra koncentrálni. Ebből fakadóan pedig home office-ból sem csökken a produktivitásunk.

Az írószertartók is segítenek felpörgetni a munkát

Otthon persze másabb a helyzet, mint az irodában. Saját munkarendünket kedvünkre alakíthatjuk. Stílusunknak, ízlésünknek megfelelően rendezhetjük be, két lényeges szempontra azonban érdemes odafigyelnünk.

Se a felesleges tárgyaknak, sem pedig a rendetlenségnek nem szabad elvonnia a figyelmünket az aktív munkavégzésről! Elvégre nem szabadságon vagyunk, csak a munkavégzésünk helye változott meg ideiglenesen.

Az írószertartók és egyéb, hasznos kiegészítők segítenek abban, hogy hatékonyan tartsunk rendet magunk körül. Használatukkal pedig nem csak könnyen és gyorsan találhatunk meg minden, munkánkhoz szükséges eszközt, de a produktivitásunk is hatékonyan növelhető.

Minél rendezettebb környezetben dolgozunk ugyanis, annál nagyobb a motivációnk arra, hogy feladatainkat pontosan, felelősségteljesen és az irodai munkához hasonlóan hatékonyan végezzük.

Sok irodai kelléknek otthon is hasznát vehetjük!

Nem csak az írószertartók jöhetnek jól abban az esetben, ha szeretnénk otthon rendet tartani magunk körül. Rengeteg irodai kellék a háztartásban is jó szolgálatot tesz, és elsőre talán nem is gondolnánk, hányféle módon vehetjük hasznukat a mindennapokban.

Az iratrendezők például a fontos, otthoni dokumentumok rendben tartásában is segítenek. Számláinkat, szerződéseinket, garancialeveleinket, vagy bármilyen egyéb, szükséges papírjainkat hatékonyan rendszerezhetjük velük. De akár családi fotóinkat, receptjeinket, régi emlékeinket is tárolhatjuk bennük. Így biztosak lehetünk abban, hogy mindig kéznél lesznek, ha épp szükségünk van rájuk.

Sőt, az otthoni rendszerezésben az olyan irodaszereknek is hasznát vehetjük, mint a post-itek és egyéb jelölőcímkék. Használhatjuk őket könyvjelzőként, üzenhetünk rajtuk szeretteinknek, vagy rengeteg egyéb, kreatív módot is találhatunk a felhasználásukra.

Nem csak a rend segíti az aktív munkavégzést

Home office idején ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem csak az írószertartók, mappák és egyéb eszközök által megszüntetett rendetlenség növeli produktivitásunkat. Fontos, hogy munka közben, csak úgy, mint az irodában is, meghatározott időközönként tartsunk szünetet.

Óránként tíz percre álljunk fel a székből, mozgassuk meg tagjainkat és igyunk egy pohár vizet! Ez pozitív hatással lesz agyműködésünkre. Egy kevés aktív pihenés garantálja, hogy ezután ismét 100 százalékos fordulatszámmal, maximális produktivitás mellett vessük bele magunkat a munkába!