Fiatal nő öntapadó jegyzettömb lapokkal

Az öntapadó jegyzettömb a mindennapok hasznos kiegészítője. Ráfirkanthatunk egy fontos telefonszámot, összeírhatjuk rá bevásárló listát, vagy épp a délutáni teendők jegyzékét is kiragaszthatjuk a hűtőszekrényre. Mind az irodában, mind otthon jó szolgálatot tesz, gondoskodva arról, hogy semmi fontos teendőt ne felejtsünk el.

Ha azonban igazán kreatívak vagyunk, az öntapadó jegyzettömböket sokkal több dologra is használhatjuk, mint az egyszerű jegyzetelés. Praktikus használati tárgyat készíthetünk belőle, vagy épp kiélhetjük segítségével művészi hajlamainkat.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk az öntapadós jegyzettömbök öt olyan találékony felhasználási módját, mellyel az unalmas irodát, vagy akár saját otthonunkat is könnyedén feldobhatjuk!

Könyvjelző

A Post-itek egyik legkézenfekvőbb használata a jegyzetelés mellett, ha könyvjelzőt készítünk belőlük. Az öntapadós papírlapokat könnyedén használhatjuk ugyanis arra, hogy megjelöljük, épp hol tartunk egy aktuális olvasmányban, tanulás során pedig akár a fontosabb információkat is kijegyzetelhetjük a szélükre. A különböző színek pedig abban is segíthetnek eligazodni, hogy egy bizonyos, általunk keresett részt hol találunk az adott kötetben.

Amennyiben nagyon unatkozunk, az öntapadó jegyzettömb lapokból készült könyvjelzőket apró rajzokkal, vagy különböző dekorációs elemekkel is feldobhatjuk.

Kreatív naptár öntapadó jegyzettömbből

Gyűjtsük össze heti teendőinket és írjuk fel mindent öntapadó jegyzettömbünk egy-egy lapjára. Az így kapott jegyzeteket rendezzük sorba, és ragasszuk fel egy nagy kartonlapra, vagy egy faliújságra. Ilyen módon színes, kreatív naptárat készíthetünk, és biztosak lehetünk benne, hogy semmi fontos teendőt nem fogunk majd elfelejteni.

Ha pedig ennél is jobban szeretnénk szabadjára engedni fantáziánkat, készíthetünk motivációs naptárat, mely minden nap egy inspiráló idézetet vagy elérendő célt tartalmaz, öntapadó jegyzettömb lapjaira írva. Ez önmagunknak, vagy egy kis kreatív körítéssel akár családtagjainknak, közeli barátainknak is kedves, különleges ajándék lehet.

Irodai dekoráció üvegre és falra

Néhány csomag, színes jegyzetlap és némi fantázia csodákra képes! Engedjük szabadjára kreativitásunkat, és tekintsünk úgy az öntapadó jegyzettömbünk lapjaira, mintha színes pixelek lennénk, melyekből kedvünkre építkezhetünk.

Mivel rengeteg színű és különböző méretű öntapadó jegyzettömbből válogathatunk, így a kreatív felhasználás lehetősége is határtalan. Számtalan vicces és ötletes példát láthatunk a neten arra, mire képes néhány unatkozó irodai munkatárs kizárólag Post-it lapok használatával.

Ha hagyjuk, hogy képzelőerőnk szabadon szárnyaljon, egy ilyen egyszerű kellék segítségével is remek hangulatot varázsolhatunk az irodában.

Origami, ha végképp unatkoznál

Szinte minden irodában vannak olyan napok, amikor minden egyhelyben áll, és alig akad érdemleges munka, amivel lefoglalhatnánk magunkat. Ilyenkor a percek ólomlábakon vánszorognak, és az ember bármilyen kreatív dologgal szívesebben ütné el az idejét, minthogy unatkozzon. Néhány színes öntapadó jegyzettömb lap azonban az ilyen, lassú délutánokat is segíthet feldobni!

Mivel a legtöbb öntapadó jegyzettömb négyzet alakú, így kiválóan alkalmas arra, hogy mókás állatokat, vagy más, kreatív dolgokat hajtogassunk belőlük. Keressünk pár videót vagy leírást a neten, és gyakoroljuk a hajtogatás művészetét! Ha igazán belejövünk, nem csak magunkat szórakoztathatjuk vele, de kollégáinkat is lenyűgözhetjük!

Apró meglepetések öntapadó jegyzettömbbel

Az öntapadós jegyzettömbök nem csak a mi napunkat tudják feldobni. Ha kellőképp kreatívak vagyunk, akár kollégáinknak vagy családtagjainknak is okozhatunk velük néhány vidám pillanatot. Egy rövid, kedves üzenet, vagy egy apró rajzocska elrejtve a jegyzetfüzet lapjai között bárkinek feldobja a napját.

A tökéletes hatás érdekében egyedi formájú öntapadó jegyzettömböt is használhatunk.