Tekercses etikett címke

Az etikett címke a jelölés egyik alapvető eszköze. Nem csak a kereskedelemben és a raktározásban, de a hétköznapokban is hasznát vehetjük. Nem mindegy azonban, hogy milyen célra milyen fajtát választunk belőle.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a tudnivalókat, amiket érdemes ismerni, ha munkahelyi vagy otthoni felhasználásra szeretnénk etikettet vásárolni.

Mire jó az etikett címke?

A piacon több fajta etikett címke közül választhatunk, melyek mindegyikének megvan a saját, speciális feladata. A legtöbb esetben ez lehet termékek tájékoztató jellegű jelölése, raktári adminisztráció, vagy bármilyen egyéb információközlés.

Alapvetően azonban elmondható, hogy a vállalkozások mindegyike használ a mindennapok során etikett címkét. Ez nem csak a dolgozóbarát iroda egyik alapkelléke ugyanis, de rendkívül fontos eszköz a hibáktól mentes munka szempontjából.

A dokumentumkövetés, a levelek címkézése, valamint a leltárazás mind olyan tevékenységek, melyek nélkül egy üzlet nehezen működhetne.

Ez nem csak a kereskedelemben, de a szolgáltatók esetében is fontos. Általában információs címkék, figyelmeztető jelzések is speciális etikettekre készülnek. De az etikett címkét akár otthoni feladatokra, tárolóedények jelölésére, befőttes üvegek azonosítására is használhatjuk.

Így az, hogy milyen fajtát választunk, főként céljainktól, különleges igényeinktől és munkafolyamatainktól függ, a házi és irodai felhasználásra az egyszerűbb megoldások is abszolút megfelelők, de minden esetben érdemes arra figyelnünk, hogy a lehető legjobb minőséget válasszuk.

Fontos a jó minőség

A legtöbb vállalkozás esetében fontos, hogy a címkék által hordozott információ tartósan olvasható legyen. Éppen ezért nem mindegy, milyen minőségű etikett címkét választunk a nyomatásra.

A levelek címzésére, dokumentumok követésére elegendőek az egyszerűbb megoldások is. Kevésbé számít a tartós, erős alapanyag. Abban az esetben azonban, ha az élelmiszeriparról, vagy raktárazásról beszélünk, már alapvetően más a helyzet.

A figyelmezető- és jelölőcímkék szempontjából érdemes tartós alapanyagban gondolkodni. Többek közt igazodnunk kell a felhasználási körülményekhez, a felület minőségéhez is. Nem mindegy, hogy a felhasználás kültéri vagy beltéri, milyen anyagból készül a címke, és az sem, az előállítás során mennyire erős ragasztót használtak hozzá.

Ennek nem csak a biztonság, de a törvényi előírások szempontjából is nagy jelentősége van, hiszen bizonyos iparágakban a nem megfelelő címke használata akár komoly büntetést is vonhat maga után

Házilag is elkészíthető?

Abban az esetben, ha nincsenek különleges igényeink, a nyomtatott etikett címke házilag is könnyen elkészíthető. A kényelmes, papíralapú alternatíva bárki számára elérhető. A gyártáshoz egy egyszerű címkenyomtató, vagy bizonyos esetekben még egy tintasugaras nyomtató is megfelel, a tervezéshez pedig különleges szoftvereket sem kell igénybe vennünk.

Az ilyen módon készült matricák tökéletesen alkalmasak levelek címzésére, vagy mappák, íratok megjelölésére. Általában még akkor is, ha hosszabb távra terveznénk velük. Abban az esetben azonban, ha szélsőséges körülmények közt, nagy igénybevétel mellett használnánk etikett címkét, már érdemes komolyabb megoldás mellett döntenünk.

A jó minőségű, irodai és otthoni felhasználásra is tökéletes etikett címkékért pedig nem kell messzire menni, webshopunkban íves és tekercses címkék, mátrix etikettekből, és címke eltávolítók széles választékából is megtalálhatja a megfelelőt.