Fertőtlenítés, az egészség kulcsa

A késő őszi időszak sajnos kedvez a megfázásnak, a különböző fertőző betegségek terjedésének, egyszóval, ez a lebetegedések időszaka, de ma már nem feltétlenül kell annak lennie.

A fertőtlenítés nagyon fontos otthonunkban, a munkahelyünkön, de mindenekelőtt azokban az intézményekben, ahol gyermekek vannak. A gyerekek kevésbé figyelnek arra, hogy rendszeresen kezet mossanak, vagy hogy odafigyeljenek a higiénia meglétére. Ezért fontos a higiéniai nevelés.

Az iskolai mellékhelyiségek fertőtlenítése egyénileg

Sajnos arra nincs közvetlen ráhatásunk, hogy az iskolai mellékhelyiségek rendszeresen legyenek takarítva és fertőtlenítve. Ennek ellenére van mit tenni.

Sokszor még akkor sem kielégítő az iskolai mellékhelyiség állapota, ha az naponta van alaposan takarítva és fertőtlenítve, hiszen olyan sok gyerek használja, hogy lehetetlen egész nap megfelelő higiéniai állapotban tartani. A gyerekeknek, főként a lányoknak, idejekorán megtanítjuk, hogy a WC-ülőkére nem szabad ráülni, mert nagy a fertőzésveszély. Azt azonban nem tudjuk elkerülni, hogy ne támaszkodjanak rá, így mindenképpen a gyerekek kezére kerülnek a fertőző, nem kívánatos dolgok.

Éppen ezért fontos, hogy minden gyerek táskájában legyen hordozható fertőtlenítő kendő, amivel a WC-ülőkét áttörlik használat előtt. Ez a fertőtlenítés legbiztonságosabb módja, ha iskolai mosdóról van szó.

Érdemes megemlíteni egy mondatban, hogy néhány gyerek pontosan látja, hogy az iskolai mosdó higiéniai állapota nem kielégítő, és ezért inkább nem használja. Ez azonban súlyos egészségügyi kockázattal jár, aminek nem szabad kitenni a gyermekeinket. Ennél sokkal jobb megoldás, ha elmagyarázzuk számára, hogyan tudja gyorsan fertőtleníteni azokat a felületeket, amikhez kénytelen hozzáérni.

Az ilyen típusú fertőtlenítésre a Sanytol fertőtlenítő törlőkendő a legalkalmasabb, mely minden iskolatáskában elfér, nem okoz jelentős túlsúlyt a gyerekek táskájában, és használhatóvá teszi egy pillanat alatt a WC-t.

Kézmosás és fertőtlenítés az iskolában és a munkahelyen

Az elmúlt években megtapasztalhattuk a kézmosás és fertőtlenítés fontosságát. Mit tegyen azonban a gyermek, amikor az iskolában nincs erre lehetősége?

Tisztában vagyunk az iskolai higiéniai körülményekkel. A legtöbb esetben a WC-ben nincs WC-papír, a mosdóknál nincs kézmosó vagy szappan. Ez valójában borzasztó higiéniai körülményeket teremt. Nem is csoda, hogy novembertől kezdődően a gyerekek fele beteg, hiszen a baktérium- és vírusfertőzés megállíthatatlan ilyen körülmények között.

A szülők azonban mégis tehetnek valamit. Érdemes a gyerekeknek utazóflakonban folyékony szappan hordani maguknál, hogy mindenképpen rendesen kezet tudjanak mosni, legalább a WC használata után. Természetesen ma már nem kérdés, hogy minden gyereknél (és felnőttnél) legyen kézfertőtlenítő a táskában, melyet rendszeresen használjunk és a gyerekeket is szoktassuk rá a kézfertőtlenítésre. Ehhez kiváló lehetőséget nyújt a Depot irodaszer webáruházban kapható Brandolife kézfertőtlenítő, valamint a már jól ismert Sanytol kézfertőtlenítő gél.

Zsúfolt munkahelyre ajánljuk

A fentebb leírtakat természetesen felnőttek is tudják hasznosítani, hiszen néhány munkahelyen hasonló a helyzet, és a fertőtlenítés itt is fontos.

A felnőttek azonban még ennél is többet tehetnek. Főként azok számára fontos, akik ügyfelekkel vagy zsúfolt munkahelyen dolgoznak. Ilyen helyeken nem lehet eléggé hangsúlyozni a fertőtlenítés fontosságát.

Nem elegendő azonban, ha odafigyelünk a kézmosásra és a kézfertőtlenítésre, valamint egy fertőtlenítő törlőkendővel áttöröljük a WC-ülőkét, mielőtt használjuk. Az iroda levegője is telítve lehet baktériumokkal és vírusokkal, főként az őszi és téli időszakban.

Elegendő, ha csak egy influenzás ügyfél tér be hozzánk, hogy fertőző vírusok hadával telítse a helyiség levegőjét.

A Sanytol azonban erre is kiváló megoldást kínál számunkra. Három kiváló illatú Sanytol fertőtlenítő légfrissítő közül választhatunk, melyek nemcsak fertőtlenítenek, de kiváló illatot biztosítanak számunkra. Ez persze nem helyettesíti a rendszeres és alapos szellőztetést, ám biztonsági támaszt nyújt a kórokozók ellen.

Ne vidd haza az influenzát! Gondoskodj munkaterületed egészséges levegőjéről, valamint fertőtlenítsd gyakran azokat a felületeket, melyet sokan használnak rajtad kívül!

Ezen a módon elérheted, hogy családoddal együtt az őszi időszaknak csak a szépségeit éljétek meg, hiszen így elkerülhetitek a megbetegedéseket.

Nézz körül a Depot irodaszer webáruház termékei között, melyeknek a fertőtlenítés az elsődleges funkciója! Teremtsd meg számodra az ideális környezetet!