Higiéniai termékek az irodában

Hosszú és forró nyarunk volt, de egyszer minden véget ér. Ideje visszatérni az irodába és az iskolába. Kezdődik az ősz, kezdődik a kemény munka ideje.

Két éven keresztül voltunk bezárva, ezért nem csoda, ha hosszú nyaralásra, ideális nyárra vágytunk. Tökéletes időjárásunk volt az utazáshoz, nyaraláshoz, ám mint az elmúlt napok időjárása is igazolja, ennek vége. Ideje visszatérni a napi rutinhoz.

(Szinte) minden megváltozott

A világjárvány ideje alatt nagyon sok minden megváltozott, leginkább a környezetünkhöz való hozzáállásunk.

Bátran kijelenthetjük, hogy a járvány gyökeresen megváltoztatta a világról alkotott elképzeléseinket, a nézőpontunkat, valamint az embertársainkhoz való hozzáállásunkat. Van még egy fontos dolog, ami óriási változáson ment keresztül, ez pedig a saját magunkra való odafigyelésünk, legfőképpen a higiéniai elvárásaink.

Két éven keresztül követhettük nyomon a hírekben a vírus borzasztó hatásait. Sokan vagyunk, akik saját magunkon tapasztaltuk meg ezeket. Szinte minden ember elveszített valakit a környezetéből, sokan közeli családtagokat is. Megtanultuk, sok esetben a saját kárunkon, hogy a személyes higiéniának mekkora a jelentősége, sajnos, akár élet-halál kérdés is lehet. Olyan szokásokat vettünk fel ezzel kapcsolatban, ami egész életünkben velünk marad. Az élet soha nem lesz már ugyanolyan, mint a vírus előtti időszakban volt. A higiéniai elvárásaink sem fognak visszatérni a korábbiakhoz.

Ma már megköveteljük minden irodában és minden nyilvános helyen a kézfertőtlenítő jelenlétét. A mosdókban a megfelelő mennyiségű és minőségű kézmosókat és papír kéztörlőket. Lehetséges, hogy régebben is megvolt a véleményünk, ha a higiéniai termékek megléte valahol nem volt kielégítő, de biztosan nem tulajdonítottunk ennek akkora jelentőséget, mint a járvány óta.

Mégis érdekes lenne tudni, hogy pontosan milyen irányban változtak az érzéseink, az elképzeléseink és az elvárásaink a higiéniával kapcsolatban és milyen érzéseket társítunk a higiéniai termékek meglétéhez vagy azok hiányához.

A higiéniai termékek fontossága

Mint azt a fentiekből már sejthetjük, a higiéniai termékek meglétének nem csak a higiéniához van köze. Ennél sokkal nagyobb jelentősége van.

A munkaadó nézőpontjából fontos tudni, hogy milyen érzéseket kelt a munkavállalóban, ha a higiéniai termékek megléte nem kielégítő. Egy ilyen helyzetet a munkavállaló azzal azonosít, hogy a munkaadó nem törődik sem vele, sem a biztonságával.

2019 óta a személyes higiéniát a biztonsággal azonosítjuk. Tanulmányok bizonyítják, hogy az emberek 70-80%-a gyakrabban mos kezet, mint előtte. Ma már egy kézmosás révén nemcsak a tisztaságra vágyunk, hanem a biztonságra is, azaz a fertőzés megelőzésére.

Mivel a kézmosás és a kézfertőtlenítés igénye ma már sokkal magasabb, mint a járvány előtt, ezért a munkaadónak számolnia kell azzal is, hogy az irodában jóval gyorsabban fogynak a higiéniai termékek. Arról nem is beszélve, hogy ma már az emberek többsége nem használja a kézszárítót, a hagyományos törölközőt még kevésbé. Ezért a papírtörölköző alapvető elvárás lett.

Annak érdekében, hogy ne csak a negatívumokat nézzük, gondoljuk végig, mi történik, ha az irodában a higiéniai termékek megfelelő minőségben és mennyiségben állnak rendelkezésre. Ebben az esetben a munkavállaló érzi a törődést, ezáltal lojálisabbá válik a céggel szemben. Ez nyilvánvalóan minden vállalkozás számára hasznos változást jelent.

Cégek számára az iroda tisztán tartása is nagyobb figyelmet követel meg. Igényesebb tisztítószerek szükségesek, valamint gyakori takarítás. Amikor valóban érezhető a tisztaság egy munkahelyen, azt ma már nemcsak kellemesnek, hanem kifejezetten biztonságosnak érzik a dolgozók.

Munkáltatóként kötelességünk a megfelelő higiéniai termékek biztosítása, nemcsak a dolgozók, de saját magunk biztonságáért is.

A Depot irodaszer webáruházban számos higiéniai termék megtalálható, ezek közül jó néhány akciósan. Teremts biztonságos légkört az irodában!

Higiéniai termékek

a Depot irodaszertől