Ergonómia

Kedves Olvasó!

Mindannyian tudjuk, hogy egy egészséges és jó közérzettel rendelkező munkavállaló szívesebben, így hatékonyabban dolgozik. Azt is tudjuk, hogy a nem megfelelő környezetben előbb-utóbb egészségügyi problémák alakulnak ki, legyenek azok mentálisak (depresszió, lehangoltság, kedvetlenség), vagy fizikaiak (gerincproblémák, nyaki vagy csuklófájdalom). A betegállományban töltött időn felül kockázati tényező a fluktuáció megnövekedése: egy képzett szakember felmond, az új kolléga toborzása és képzése pedig idő- és pénzigényes. (Nem beszélve a kieső idő miatti anyagi veszteségekről.)

Tudta-e, hogy…

  • … a dolgozók 50%-a egészségügyi problémákkal küzdve végzi munkáját nap mint nap?
  • … az egy főre eső éves hiányzás Európában átlagosan 18,4 nap (azaz 3,5 hét évente) – Magyarországon pedig ennél is magasabb, évi 24 nap?
  • … a táppénzzel járó hiányzások 48%-át mozgásszervi problémák okozzák?
  • … az európai munkavállalók 79%-a szenved olyan betegségtől, mely összefüggésben áll a számítógép előtt végzett munkával?
  • … az emberek 53%-a szerint betegségük kihat magánéletükre, párkapcsolataikra (21%), és 18%-uk depresszióban szenved?
  • … az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérései szerint a munkahelyi hiányzások okai között az első helyen szerepelnek a különböző mentális egészségügyi problémák?

Hogyan biztosíthatunk jó közérzetet munkavállalóinknak?

Alaposan gondoljuk át, mire figyeljünk, mit fejlesszünk és milyen területen van szükség változtatásra. Ebben segít most Önnek a Fellowes! Keresse fel az alábbi oldalt, hogy részletesen tájékozódhasson a témában, és kitölthesse az 5 perces, egészséges munkahely-elemző felmérést is: http://ergo.fellowes.com/HU/

Bővebben weboldalunkon is olvashat a témáról ITT.

Ne feledje: A megelőzés mindig könnyebb, mint a gyógyítás.

Üdvözlettel:
A depot.hu csapata