Zsírkréták

Kedves Olvasó!

Nemsokára itt a szünidő! Minden kisiskolás gyermek alig várja, hogy egész nap játszhasson, szabad levegőn legyen…

De nem mindegy, mit játszik, és mikor van szabad levegőn. Fontos, hogy a játék kreativitását és képességeit fejlessze, és az is, hogy a legnagyobb UVB sugárzás idején biztonságban legyen. A legújabb kutatások már nem is 11 és 1, hanem fél 11 és akár fél 3 között is javasolják a napsugarak kerülését. Mit lehet a hűs szobában játszani ilyenkor?

Rajzolni, színezni jó!

Tudják ezt az óvodákban is – tudja ezt a kisiskolás gyermek és a felnőtt is. Az „irkafirkától” a színezésig, a vonalakból alkotott és később egyre finomabban megrajzolt képekig minden tapasztalat segíti a gyermeket abban, hogy kifejezze magát, hogy részesévé válhasson az őt körülvevő világnak. A képzelet, a kreativitás mellett a finom motorikus mozgások és a kézügyesség is fejlődik. Nem véletlen az sem, hogy a felnőtt színezőkönyvek, színezhető képeslapok elterjedtek az utóbbi években. Statisztikailag kimutatható a színes ceruzák, filcek és zsírkréták eladási mutatójából, hogy a felnőtteknek is mennyire hiányzik a megnyugtató színezés, a befelé fordulás, a kreatív tevékenység. A színezésbe elmerülve egy felnőtt is képes erőt, energiát és derűt nyerni.

Zsírkrétát a kézbe!

A gyermekek első rajzeszköze sokszor a zsírkréta. Mivel a kicsik érzékenyebben reagálnak a mérgező anyagokra, és a fejlődő szervezetben már kis mennyiségű nehézfém (például ólom) is károsodást okozhat, nem árt alaposan megfontolni, milyen zsírkrétát adunk gyermekünk kezébe – vagy milyen zsírkrétát veszünk mi a kezünkbe.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE) nagy zsírkréta-tesztje azért született, hogy segítsen Önnek, hogy a lehető legbiztonságosabb zsírkrétát vásárolhassa meg. A vizsgálat tárgya 10 országból származó, 20 különféle csomag zsírkréta volt.

Mit vizsgáltak?

A TVE laboratóriumban vizsgáltatta meg – színenként külön-külön – az egyes zsírkréták ólomtartalmát, emellett grafikusok bevonásával értékelték azok használhatóságát, valamint pontozták a környezettudatosság jegyében a csomagolást és a fogyasztói tájékoztatást.

 

Az összesített lista élén kis pontkülönbséggel a következő márkajelzésű termékek állnak:

  • KORES,
  • PAX Junior,
  • 3 Faber Castell termék,
  • Crayola viaszkréta,
  • STAEDTLER Noris Club Twister.

Tekintse meg a nagy zsírkréta-teszt befutóit kínálatunkban: Kores, Staedtler!

Mert mi odafigyelünk.

Részletesebb leírást az alábbi cikkünkben olvashat: nagy zsírkréta-teszt

Üdvözlettel:
A depot.hu csapata