Pulse Iskolatáskák - PULSE 2in1 KidsKedves Olvasó!

Ugyan még csak augusztus eleje van, de soha nincs elég korán ahhoz, hogy felkészüljünk az iskolakezdésre. Ebben segítünk most egy hírlevél-sorozattal. Első hírlevelünkben az iskolatáskák kiválasztásának szempontjait osztjuk meg Önnel. Gyermekünk szerint ez igen egyszerű… vagy mégsem?

Hiszen a gyermek azt mondja, válasszuk azt, ami divatos, csinos, menő. DE! De azért ne legyen olyan, ami mindenkinek van! Számára tehát a legnehezebb megtalálni azt a stílust, amit a kortárs csoport elfogad, mégis egyéni.

Természetesen azért ezen a szemponton kívül is van mit figyelembe venni, amikor iskolatáskát készülünk vásárolni…

Hogyan válasszunk iskolatáskát?

 1. Gondoljuk végig, mi minden kerül év közben az iskolatáskába. Például a középiskolások már valószínűleg tabletet is visznek magukkal (külön rekesz szükséges az eszköznek!), míg a kisiskolások számára olyan iskolatáska az ideális, amelyben sok a rekesz. Így könnyebben tudják kezelni a füzeteket, könyveket, tudják csoportosítani őket, és a tízórait is biztosan megtalálják.
  • Italtartó zseb mindenképpen legyen a táskán! Ez minden korosztály iskolatáskájára érvényes szabály.
  • Ne pakoljuk túl az iskolatáskát! Vegyünk olyan táskát, amibe minden bele fog férni. Praktikusak az iskolatáskák, melyek egy speciális cipzár segítségével kettéoszthatók egy kisebb és egy nagyobb hátizsákra. Használhatók együtt, összecipzárazva (ha sok mindent kell magával vinnie gyermekünknek), vagy külön is.
  • Főleg kisiskolásoknál fontos, de a középiskolásoknak is megfontolandó: a táskában legyen benne a nevünk és az elérhetőségünk! Kisebbeknek külön névjegykártyás iskolatáskákat is készítenek, de magunk is egyszerűen varrhatunk/ragaszthatunk/tűzhetünk a táskába egy cédulát az adatainkkal.
 2. Azt is gondoljuk végig, milyen tulajdonságok a legfontosabbak számunkra.
  • Ha a gyermek sokat sétál, míg az iskolába vagy hazaérkezik, a vízálló iskolatáska mellett döntsünk. Jó tudni, hogy a műanyag táskák sokkal vízállóbbak (és könnyebbek), mint például a bőrből készült táskák. De egy esővédő huzat is jó megoldás lehet.
  • Ha a gyermek sportol, és az iskolatáskát túrázáskor vagy edzésre is szeretné használni, természetesen sportos, sok rekesszel rendelkező, strapabíró, jól szellőző táskára van szükség.
  • Ha gyermekünk szeret zenét hallgatni, válasszunk olyan táskát, amelybe belülre helyezhető a hordozható eszköz (mobiltelefon, ipad, MP3, MP4 lejátszó). Így kívülre már csak a fül-, fejhallgatót kell csatlakoztatni. A médiakivezető lyukkal vagy (a PULSE-nál egyedülálló) audiócsatlakozóval rendelkező táskákban a médialejátszó biztonságban van (védve az eséstől, a kábelek összegubancolódásától vagy akár a lopástól), és a fülhallgató könnyedén lecsatlakoztatható.
  • A fényvisszaverő anyagból készült csíkok, minták is praktikusak, ha a gyermek kisiskolás, vagy sokat közlekedik egyedül.
  • Ha fontos számunkra környezetünk védelme, akkor válasszunk környezetbarát iskolatáskát. Szerencsére ma már divatosak az újrafelhasznált anyagból készült „zöld” iskolatáskák is.
 3. Divatos ugyan az oldaltáska, mégis: iskolatáskának válasszunk ergonomikusan kialakított, párnázott, könnyű, mégis teherbíró hátizsákot. A hátproblémák kialakulásáért a helytelen tartáson kívül a helytelen emelés, cipelés a leginkább felelős. Bizony nemcsak túrázáshoz fontos a kényelem!
  • Mindkét váll egyformán legyen megterhelve – és helyesen legyen megterhelve: válasszunk állítható vállpánttal rendelkező iskolatáskát.
  • Győződjünk meg arról is, hogy gyermekünk tudja, hogyan kell helyesen emelni: leguggol, egyenes háttal, két kézzel, testéhez minél közelebb emeli fel az iskolatáskát, felteszi egy megfelelő magasságú asztalra, és így veszi a hátára.
  • A minőségi ergonomikus táskákról bővebben ITT olvahat.
 4. A hosszú élettartam nemcsak a kialakításon, a jó minőségű, erős csatokon és cipzárakon múlik. Fontos, hogy az iskolatáska könnyen tisztítható legyen.
 5. A minőség sem utolsó szempont. A jó ár-érték arány a vásárláskor fontos: nem biztos, hogy a legdrágább iskolatáska a legpraktikusabb, vagy a leghosszabb élettartamú iskolatáska.

Tipp! Már augusztus elején kezdjünk el keresgélni, készülődni a következő iskolaévre. Egyrészt ilyenkor vannak nagyon jó iskolatáska- és irodaszer-akciók, másrészt így lesz elég időnk az interneten is böngészni. Kezdjük ITT.

Kellemes böngészést és további szép nyarat kívánunk:
A depot.hu csapata

Pulse Iskolatáskák