színes hobbi kreatív gyurmával játszó kisgyerek

Gyermekkorunk egyik kedvenc játéka a só-liszt gyurma volt. Szuper időtöltés minden gyerek számára, azonban kissé körülményes és nagy rendetlenséget hagy maga után. Szerencsére azonban ma már többféle hobbi kreatív gyurma közül is választhatunk, ami helyettesíti az élményt.

Ezek nem csak pótolják a sóból és lisztből összegyúrt változat által kínált szórakozást, de újabb szintre is emelik azt. Hogy hogyan, azt ebben a bejegyzésben néhány tippel kiegészítve meg is mutatjuk!

Hogyan működik a hobbi kreatív gyurma?

A kreatív gyurmának alapvetően kétféle változatával találkozhatunk a boltokban. Az egyik a levegőn száradó gyurma, a másik pedig a süthető. Nagyjából mindkét fajta működése hasonló, leszámítva azt, hogy az utóbbi megszilárdulásához sokkal nagyobb hőre van szükségünk. Ezzel szemben a levegőn száradó gyurma néhány óra alatt szobahőmérsékleten is megköt.

Ez a verzió leginkább azoknak ajánlott, akik nem szeretnének bajlódni a sütés folyamatával, és kevésbé részletes díszeket vagy ajándéktárgyakat szeretnének készíteni. A süthető gyurma ezzel szemben aprólékosabb munkára is alkalmas.

Hasonló elven működik, mint a levegőre keményedő változat, azonban megszilárdulásához jóval magasabb hőfokra van szükségünk. Sokrétűen használható alapanyag, melyet a kezdők és profi alkotók is előszeretettel alkalmaznak. Nem véletlenül, hiszen drága eszközök nélkül is csodás ajándékokat alkothatunk belőle. Más alapanyagokkal is kombinálható, és a legtöbb anyaggal együtt hőkezelhető.

Ha van egy kis szabadidőnk, és kreativitásunkat is szabadjára engedjük, mindkét alapanyagot használhatjuk az alább felsorolt díszek és ajándéktárgyak elkészítéséhez.

Karácsonyi díszek

Közeleg az ünnep, így itt az ideje annak, hogy megalkossuk saját, kreatív ünnepváró dekorációnkat! A hobbi kreatív gyurmák segítségével csodásan egyedi karácsonyfára és koszorúra helyezhető díszeket készíthetünk.

Ha nem riadunk vissza a kihívásoktól, olyan apró figurákat is gyúrhatunk belőlük, melyeket az ünnep estéjén például szeretteink ajándéka mellé csomagolhatunk.

Kulcstartó

Egy kulcskarika és némi süthető gyurma segítségével pillanatok alatt formázhatunk színes, névre szóló kulcstartót. Ez olyan hétköznapi használati tárgy, melynek egészen biztos, hogy bármelyik rokonunk, barátunk örülni fog.

De ha a lakásba szeretnénk egy kreatív, falra akasztható változatot, ezt is megvalósíthatjuk egy kis levegőre száradó gyurma, és némi kiegészítő segítségével. Elég hozzá egy régi képkeret, némi festék, és a megfelelő mennyiségű kreativitás!

Ékszerek

Legyen szó fülbevalóról, karkötőről, vagy nyakláncról, a kreatív gyurmák segítségével bármilyen egyedi ékszer könnyedén elkészíthető. Akár a levegőre száradó, akár süthető gyurmát választjuk, az alapot mindkét esetben kedvünkre formázhatjuk. A kész ékszereket pedig festhetjük, egyéb kreatív kiegészítőkkel is díszíthetjük.

A süthető gyurma használatával rendkívül aprólékos munkát is végezhetünk, így különösen jópofa fülbevalókat vagy medálokat alkothatunk az alapanyag használatával.

Hűtőmágnes

A hobbi kreatív gyurma legnagyobb előnye, hogy más egyéb, dekorálható termékekkel is könnyedén kombinálható. Ahogyan az ékszerek esetében fülbevalóval vagy gyűrűvel, úgy a kulcstartók esetében fém kulcstartóalappal.

Ha azonban ez sem lenne elég, a levegőre száradó, vagy süthető gyurma segítségével olyan különleges ajándékokat is készíthetünk, mint az egyedi tervezésű, kreatív hűtőmágnes.

Ehhez semmi más extrára nincs szükségünk, mint némi mágneses papírra. A mágneses papír előnyeiről blogunkon korábban már írtunk a karácsonyi készülődéshez használható, dekorálható termékekkel foglalkozó bejegyzésben.