Mobil munkavégzés

„Az irodai trendek napjainkban” cikksorozat előző része >>

A mobil eszközök ma már életünk részét képezik. Sok esetben ez még akkor is így van, ha egyáltalán nem távmunkában dolgozunk.

mobil_eszkozokEz nagyrészt a technológiai fejlődésnek köszönhető, bár részben inkább a technológiai fejlődés vette fel az iramot a növekvő elvárásokkal.

Ahogy egyre inkább elterjedt a mobil munkavégzés, illetve ennek lehetősége, annál nagyobb igény merült fel olyan mobil eszközök használatára, melyek ezt valamilyen mértékben támogatják. A két tényező egymást generálta, míg eljutottunk napjainkig, amikor már szinte nélkülözhetetlenek ezek a mobil eszközök. Ez a szituáció már nem csak a munkavégzésre, hanem a magánéletre is jellemzővé vált.

Az adatok mindezt alátámasztják, ami a számokat és az arányokat megfigyelve megdöbbentő. Jelenleg Magyarországon két és fél millió okostelefon van használatban, ez a felnőtt lakosság egyharmadát jelenti. A táblagép még nem ennyire elterjedt a mobil eszközök között, azt még csak 300 ezren használják, ám ez a szám egyre gyorsuló ütemben növekszik.

Mobil eszközök használatának előnyei

A fent említett legnépszerűbb mobil eszközök sok előnnyel járnak. Ezek közül is kiemelkedő az időhatékonyság, a folyamatos elérési lehetőség és a rugalmas munkavégzés lehetősége.

Ehhez azonban szükség van olyan kiegészítő eszközökre, melyek valóban egyszerűvé teszik a mobil eszközök használatát útközben. Ez az oka annak, hogy az irodaszerek területén is nagyon fontosak az innovatív megoldások. Nem minden helyzetben elegendőek a mobil eszközök, az okostelefon és a táblagép. Bár egyre inkább a technológiai eszközökre támaszkodunk, ennek ellenére még mindig használunk iratrendezési termékeket. Ezek napjainkban oly módon kerültek kialakításra, hogy azok útközben is könnyen használhatók legyenek.

A mobil kiegészítőknek is számos fajtájuk van, melyek megkönnyítik a mobil munkavégzést.

Mivel az innovatív munkaeszközökbe való beruházás mindig megtérül, ezért érdemes elgondolkodni, hogy saját környezetünkben, munkaterületünkön mit tudnánk változtatni, ami jól illeszkedik az ebben a cikksorozatban kifejtett tényezőkhöz.

A Depot.hu webáruházban megtalálhatók a legújabb fejlesztésű eszközök, melyek célja, hogy növeljék az Ön hatékonyságát és még könnyebbé tegyék a mobil eszközök használatát. Nézzen körül nálunk!