Munkavégzés eszközei

„Az irodai trendek napjainkban” cikksorozat előző része >>

A munkavégzés eszközei több nézőpontból sokkal nagyobb jelentőséget kapnak, ha távmunkáról, otthoni munkavégzésről, illetve mobil munkavégzésről van szó.

Több olyan tényező is közrejátszik, amely hagyományos irodai körülmények között sokkal kisebb jelentőséggel bír, mint otthoni vagy egyéb távoli körülmények esetén. Éppen ezért az irodai trendek erőteljes változásokon mentek keresztül az elmúlt évek során. Három alapvető tényező kapott jóval nagyobb szerepet az eszközök területén.

Esztétikum

Az esztétika mindenki számára fontos, ám sokkal nagyon jelentőséget tulajdonítunk neki az otthonunkban, mint a munkahelyünkön.

Ám amikor a munkavégzés helye átkerül az otthonunkba, akkor sokkal fontosabb, hogy eszközeink ne csak hatékonyak, de esztétikusak is legyenek, mint ezt megelőzően.

Sokkal több szempontot kell figyelembe venni, hiszen a forma- és színvilágnak illeszkednie kell otthonunkhoz. Mivel otthonunkban alakítjuk ki munkaállomásunkat, ezért sokkal jobban oda kell figyelnünk a harmónia megőrzésére. Tehát, az esztétikum jóval hangsúlyosabbá válik, mint egy irodai munkahely esetén.

Az esztétikai követelmények kiterjednek a munkavégzéshez szükséges bútorokra, gépekre, irodaszerekre, valamint minden olyan további eszközre, mely helyet kap otthonunkban. Meg kell őrizni az egységes stílust, hiszen ez komfortérzetet generál, ami jóval hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

Színvilág

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a színvilágot miért említjük külön, hiszen ez is az esztétikum egy része, ráadásul fontos része.

Mégis külön kell említenünk, mert a színvilág nem pusztán az esztétika kialakításának egy tényezője.

Régóta tudjuk, hogy különböző színek különböző módon hatnak az elménkre. Vannak olyan színek, melyek álmosítóak, vannak idegesítő színek és vannak kreativitást előidéző színek.

Érdemes a témában elmélyedni azoknak, akik otthoni munkaállomás kialakítását tervezik, hiszen nem csak a fent említett esztétikai elemeket kell figyelembe venni, hanem a színek hatását is.

Jóval nagyobb hatékonyságot érhetünk el saját magunknál, óriási mértékben megnövelhetjük saját teljesítményünket, ha olyan színeket választunk, melyek nem csak jól illeszkednek otthonunkhoz, de kreativitásra sarkallnak.

Minőség

A minőség mindig és minden esetben közvetlen befolyással van az eredményességre.

Ennek ellenére muszáj megemlíteni, hogy minőségi eszközök szükségesek ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. Főként azoknál az eszközöknél roppant fontos ez, melyeket gyakran használunk.

A felsorolt tényezők fontosabbak, mint gondolnánk, ezért nagyon gondosan kell megválogatnunk eszközeinket, legyen szó akár irodaszerről, akár egyéb eszközről.

„Az irodai trendek napjainkban” cikksorozat következő része >>