Iskolaszerek rajzórára

Azok a szülők, akik egy vagy több gyermeküket már beiskolázták, jól tudják, hogy a tanszerlista végtelennek tűnik augusztusban, amit be kell szerezni a hamarosan iskolakezdő gyermek számára.

A szükséges iskolaszerek sokasága akár rémisztő is lehet, nemcsak anyagi, de egyéb szempontok miatt is. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon hány írószerboltot kell végigjárni, mire minden egyes tételt ki lehet pipálni a listán? A válasz valójában elkeserítő, mert olykor nagyon sokat, és a rossz hír az, hogy egy-két tétel így is ki fog maradni, ami után még hetekig rohangálhatunk, mert vagy hiánycikk vagy egyáltalán nem kapható.

Kisgyermekes szülőként olykor valóban úgy érezhetjük, hogy aki ezt a hosszú listát összeállította, annak soha nem volt gyermeke, vagy ha volt is, a mások helyzetét semmibe veszi.

Arról ráadásul még egy szót sem szóltunk, hogy mi van az iskola vagy az adott tanár egyéni kívánságaival. Hányszor jártunk már úgy, hogy egy-egy iskolaszer nem felelt meg a tanár elvárásainak, mert ő éppen egy másik márkát részesített előnyben. Ilyenkor természetesen újraindul a boltról-boltra járás.

Bár minden tantárgy megkövetel plusz iskolaszereket a könyvön és a füzeten kívül, ám ezek közül is kiemelkedő a rajzóra és a technikaóra. Éppen ezért ezeket alább külön kiemeljük.

Először azonban szeretnénk tenni egy javaslatot, amivel elkerülheted a fent említett tortúrát. Rendeld meg az iskolaszereket a Depot irodaszer webáruházban, ami elképesztő előnyökkel jár számodra!

Először is, nincs kimerítő boltról-boltra járás, nincs sorban állás, valamint a cipekedést is elkerülheted. A tolongásról nem is beszélve, hiszen a tanév kezdete előtt nyilvánvalóan rettentő tömegre számíthatsz az összes létező írószer üzletben.

A Depot irodaszer webáruházban kényelmesen körül tudsz nézni, össze tudod válogatni a szükséges iskolaszerek típusait, amire gyermekednek hamarosan szüksége lesz. Mindezt elérhető áron, egyes termékek esetében nagyon jó akciókra is számíthatsz. Mégis miért választanád a rohanást, lökdösődést és idegeskedést, amikor kényelmesen is meg tudod oldani?

Általános iskolaszerek

Bár fentebb tettünk egy ígéretet, hogy alaposabban kitárgyaljuk a rajzóra és a technikaóra eszközeit, először azonban kezdjük az általános iskolaszerekkel.

Először is, minden elméleti órára kell valamilyen füzet. Ez lehet vonalas, négyzetrácsos, sima vagy kottafüzet. Ezen kívül szükség van védőborítóra minden egyes könyvre és füzetre. Egyes iskolákban megkövetelik az áttetsző védőborítót, de általában ez bármilyen lehet. A védőborítóra ragasztanunk kell egy címkét, amire ráírjuk a gyermek nevét és osztályát. Ilyen módon az esetlegesen elvesztett füzetek és könyvek jó eséllyel visszakerülnek a tulajdonosukhoz. Ajánlott a többi eszközt is névvel ellátni, úgy mint a tornafelszerelést, rajzfelszerelést, stb.

Alsó- és felsőtagozattól függetlenül minden gyermeknek szüksége van tornafelszerelésre, tisztasági csomagra, tolltartóra íróeszközökkel, valamint nagyon sok iskolában váltócipőre. Ezen kívül ajánlott egy merevfalú uzsonnadoboz és egy vizespalack vagy kulacs.

Iskolaszerek rajzórára és technikaórára

A rajzóra és a technikaóra azért különleges, mert sokkal több eszközt használnak a gyermekek, mint az elméleti órákon.

Roppant fontos, hogy gyermekünknek mindene meglegyen ezekre az órákra, hiszen csak így fog tudni együtt dolgozni a többiekkel. Borzasztó érzés a gyereknek, ha nem tudja azt csinálni, amit az osztálytársai, mert nincs meg hozzá a megfelelő eszköze. Ne tegyük ki ennek gyermekünket! Az is elképzelhető, hogy ezek lesznek a kedvenc tantárgyai, mert elképesztő kézügyessége van. Lehet, hogy már 6-7 évesen felfedezi magában a tehetséget és megtalálja életre szóló hivatását. Ebből a nézőpontból tekintve nem is olyan nagy áldozat a rajzórára és technikaórára szükséges iskolaszerek beszerzése részünkről, igaz?

A rajzóra és a technikaóra számára szükséges iskolaszerek itt most nem kerülnek szétválogatásra, mivel nagyon sok eszközt mindkét órán tud használni a gyermek.

Először is szükség van ceruzákra. A HB grafitceruza az alap, továbbá kell színes ceruza készlet, kék-piros postairon és ennek a vékonyabb változata, valamint a ceruzákhoz szükséges hegyező és radír.

A színes munkákhoz szükséges iskolaszerek a következők: háromféle festék, vízfesték, tempera és olajpasztell. Ezekhez szükséges három méretű (4, 8, 10) ecset. A festés további eszközei az ecsettál és a törlőrongy. Egyes iskolákban, illetve egyes tanárok esetében a zsírkréta vagy viaszkréta, valamint a filctoll is szükséges eszköz.

Ahhoz, hogy a gyermek rajzolni és festeni tudjon, természetesen szükség van rajzlapokra, A3-as és A4-es méretben, félfamentes és famentes változatban egyaránt. Ezen kívül, ami a papírt illeti, szükséges írólap és origami lap.

A térbeli munkákhoz szükséges gyurma, hurkapálca, olló és több féle ragasztó (folyékony, stift és ragasztószalag).

Különleges iskolaszerek balkezeseknek

Napjainkban már a balkezes diákokat sem érheti hátrány, hiszen ma már léteznek balkezesek számára tervezett iskolaszerek.

Nagyon fontos, hogy erre odafigyeljünk, ha a gyermek balkezes, másként valószínűleg kényelmetlen lesz neki az órai munka, akár az érdeklődését is elveszítheti, ha nagyon „nem állnak kézre” az eszközei.

Ezek közül is legfontosabb a vonalzó, az olló és a hegyező, hiszen ezeket nagyon kényelmetlen bal kézzel használni. Kivéve, ha megfelelő odafigyelést tanúsítunk és balkezes eszközökkel látjuk el balkezes gyermekünket.

A Depot irodaszer webáruházban a balkezes gyermekek számára készült iskolaszerek is megtalálhatók.

Reméljük, sikerült némi kiindulópontot adnunk a tanévkezdéshez, továbbá reményt ennek túléléséhez.

Válaszd a kényelmet és a megbízhatóságot! Az iskolaszerek a Depot irodaszer webáruházban várnak rád!

ISKOLASZEREK RAJZÓRÁRA

a Depot irodaszertől