Iskolatáska mustra | Így válassza ki a gyermekéhez illő iskolatáskát!

Így válassza ki a gyermekéhez illő iskolatáskát!

Az iskolatáska választás mindig felteszi a leckét a szülőknek, hiszen számos szempontot kell figyelembe venni a vásárlás során. Segítünk, hogy ne fejtörés, hanem könnyű döntés legyen.

Legyen divatos
Ebben a kérdésben teljes mértékben a nebuló ízlése dönt. Hiába nyomja le ugyanis a táskapiacon Vasember Pókembert, ha a mi fiunk ez utóbbiért rajong inkább.

Cipzár próba
A csatok, cipzárak járjanak könnyen, de mégis legyenek erősek, hiszen napi szinten többször lesznek használva.

Tipp: készítse fel a gyermeket az olyan vészhelyzetekre, amikor mondjuk becipzározza az uzsonnás zacskó tetejét.

A pántok
A táska pántjai legyenek állíthatóak. Szerencsére már csak elvétve található olyan modell, amely nem tesz eleget ennek a feltételnek. S hogy miért fontos ez? Azért, mert amikor nő a gyermek néhány centit, akkor be tudjuk állítani a pántot az aktuális magasságához. Általában erre a lépésre szeptember 1-én kerül sor, hiszen a nyári szünet alatt volt ideje cseperedni a sulisunknak.

A pánt szélessége és anyaga is lényeges kérdés. A nagyon vékony anyag nem fogja bírni a terhelést, a túl széles nyomni fogja a gyerek vállát. A párnázott anyag lehetővé teszi a kényelmes hordást, az erős anyag pedig azt hivatott elősegíteni, hogy az iskolatáska ne egy féléves kaland legyen csupán.

Az iskolatáska nagysága
A táska méretét mindig a gyerekhez mérje. Míg az elsősöknek elég a kisebb modell (persze mérjük bele a legmagasabb, legszélesebb könyvet is), a felsősök, és a középsulisok táskája már lehet nagyobb.

Az iskola természetesen igyekszik levenni a terhet az iskolások válláról, és biztosítja számukra azt, hogy a szekrényükben, vagy az állandó iskolapadjukban tárolják a tankönyveiket.

Tipp: legyenek rajta kisebb zsebek is az innivaló, harapnivaló, zsebkendő számára.

Az anyag is fontos
Az iskolatáskának nem feltétlenül kell vízhatlan anyagból készülnie, de ha nem az, akkor szerezzünk be hozzá egy esővédőt. A pánt anyaga lehetőleg legyen bőrbarát, és finom tapintású, hogy ujjatlan felső viselése esetén se sértse a kicsi bőrét.

A fogórész is legyen erős, hiszen szülők lévén sokat fogjuk cipelni.

Fluoreszkáló felirat és grafika
Amennyiben korán reggel, vagy este is közlekedik az iskolás, nagyon jó szolgálatot tesz az, hogy láthatóvá válik a bicajosok, autósok, gyalogosok számára. Így lesz igazán biztonságos a suliba járás.

Gerincbarát
A jó iskolatáska védi a gerincet, és ergonómiailag formázott.

Nézze meg az alját is!
Mivel a táska sokat lesz földön (általában az iskolapad mellett tárolják), így jó, ha az kemény, így nem dől el.

Iskolatáskák bő választékával várjuk, további iskolaszereket pedig itt talál.

Látta már az Iskolakezdésre című kiadványunkat?
Itt töltheti le!