Kávévilág – a hónap terméke

Fedezze fel a tökéletes kapucsínó titkát!

A világ egyik legnépszerűbb kávéitalát, a kapucsínót már mindenki kóstolta. Ahogy a mondás tartja: ahány ház, annyi szokás – és nincs ez másként a kapucsínó elkészítési módját illetően sem.

Most eláruljuk, mitől lesz felejthetetlen élmény minden egyes kortya!

A kávé alapú ital elkészítésének tradicionális módja Olaszországból származik. Az első tejeskávé az 1900-as évek elején készült el Milánóban. Luigi Bezzera szabadalmaztatta a tejet is gőzölni képes eszpresszógépét, és elkészítette az első olyan tejeskávét, amelynek alapja citrusosra pörkölt kávé volt, amelyet felöntött gőzölt tejjel.

Kapucsínó készítés

Közel 120 év telt el megszületése óta, ám pontos receptje azóta is viták tárgyát képezi. Amerikában például sokkal több, akár kétszeres mennyiségű tejjel készítik, ami miatt a kávé íze kevéssé érvényesül. Olaszországban ezzel szemben maximum másfél deciliter mennyiségű italt kapunk, ha egy helyi kávézóban kapucsínót rendelünk.

Cappuccinót enyhe ízintenzitású, citrusos kávékeverékből

Ha az „eredeti kapucsínót” szeretnénk autentikus módon elkészíteni, akkor enyhe ízintenzitású, citrusos kávékeverékből készült presszókávéra és felgőzölt tejhabra lesz szükségünk. A CAFE FREI Cappuccino Tradizionale kávékeveréke tökéletes ízalapot biztosít, hogy felejthetetlen élmény legyen minden kapucsínó-pillanat otthon vagy az irodában.

A CAFE FREI pörkölőmesterei kapucsínókhoz és hosszú tejeskávékhoz pörkölték ezt a különleges kávét, amelyben a legjobb minőségű, kézzel szedett és többször átválogatott ültetvénykávék lágy harmóniába simulnak. A keverőmester citrusos, arabica kávékat házasított össze, amelyeket aztán hosszan és enyhén pörkölnek – így az édeskés tejjel tökéletes párost alkot!

Kóstolja meg a valódi olasz kapucsínót a CAFE FREI Cappuccino Tradizionale kávékeverékből, mert mi már tudjuk, hogy a kevesebb néha több!

Korábbi cikkek: ILLY Classico