Kreatív készségfejlesztő alkotás otthon, anya és lánya együtt festenek

A Maped kreatív készségfejlesztő termékcsaládja

A gyerekek fejlődéséhez és gondolkodásához nagyban hozzájárul a korai időszakban, pár éves korban átélt játékos időtöltés. A kreatív készségfejlesztő termékcsaládban többféle festéssel, táblajátékkal, kirakóssal, mágneses játékokkal kombinált csomagot találhatsz.

A kompakt ládikák, táblák nagy előnye, hogy különösebb előkészület nélkül, egy hétköznap délutánon is remek alkalmat adnak a játékra. A videójátékok és az internetes applikációk visszaszorítása nehéz feladatnak tűnhet manapság, még az egész kis gyerekeknél is. Azonban, ha találunk olyan színes-szagos, kézzelfogható és izgalmas alternatívákat, melyek szintén lekötik a gyerek figyelmét, akkor máris megtaláltuk a megoldást! Mire gondolhatunk ilyenkor?

Color and Play – színezhető puzzle és figurák

Egy nagy kedvenc lehet például a színezhető, festhető puzzle, ami 2-3 játék izgalmát egyesíti. A puzzle játék fejleszti a logikai és geometriai gondolkodást, a kézügyességet. A Színezés, képalkotás hihetetlenül jól hat a képzelőerőre, kreativitásra. Maga a rajzolás és festés az eszközhasználatra és a színek megismerésére is ösztönöz, ennek köszönhetően kitűnő készségfejlesztő.

A végeredmény pedig igazán büszke és boldog pillanatokat szerezhet a gyerekeknek, mikor a saját kreálmányukat tudják újra szétszedni és összerakni a puzzle darabokból. Érdemes kipróbálni és szuper hétvégi időtöltés válhat belőle!

Color and play több verzióban

A Color and Play termékek nem csak puzzle kép, hanem más összerakható figurák, 3D-s látványtervek formájában is elérhetők. A megálmodott kompozíciók születhetnek kerti parti, vagy kerttervező, vagy memóriajáték témában is. A memóriajáték például rengeteg gyerek kedvence lehet, hiszen egyszerre vált ki izgalmat és versengést, ráadásul a memóriát, a koncentrációt is fejleszti már egészen kicsi korban is! Ha kicsikkel játszunk, eleinte érdemes a nagyobb testvérrel, vagy a szülővel közösen beletanulni a játékba.

Készségfejlesztő készletek utazáshoz is!

Nagy kérdés lehet a nyaralások, nagyszülő látogatások, vagy csak egy hosszabb autóút során, hogy milyen játékokat vigyünk magunkkal a gyerekeknek. Jó ötlet lehet a mesekönyvek, mesehallgatás és az éneklés is, de egy idő után a gyerekek képesek bármit megunni, ha hosszasan kell ücsörögni, várakozni. Éppen ezért hasznos lehet a 2-10 éves korosztálynak különösen, valamilyen kézzelfogható, kreatív játékot is csomagolni. Ilyenek lehetnek például a Maped készségfejlesztő készletei.

Bárhol bevetheted ezeket a játékokat!

Ezek egyes típusai praktikus ládikával, táskával kaphatók, melyek megkönnyítik a csomagolást és a gyerekeket is rendre, rendszerre szoktatják. Az ujjfestéket inkább a piknikekhez, vagy már az utazást követő időszakra, strandoláshoz ajánljuk. De a gyurmakészlet akár egy buszos úton is jól jöhet! A cirkuszvilág elnevezésű, színezővel összekötött kreatív játékdoboz szintén bármikor bevethető!

Ha felkeltették az érdeklődésedet, keresd ezeket a szuper összeállításokat a webshopunkon!