Ujjfesték, készül a családi tenyér-és talp montázs

Ugyan a nagy festések utáni takarítás nem a szülők kedvence, a szórakozás maga elvitathatatlanul megéri a fáradozást! A legkisebbeknél persze a káros anyagokat elkerülve és a sérülékeny berendezési tárgyakat megóvva mindenképp érdemes mérgezőanyagoktól mentes és könnyen tisztítható festéket (ujjfesték) beszerezni erre a célra!

Most egy épp ilyet mutatunk be, vagyis az ujjfestékekről lesz szó. Ahogyan a nevükben is benne van, az ujj festékek a lehető legegyszerűbb módon nyújtják a maszatolás és alkotás élményét. Nem kell hozzá ecset, elég egy-két bödön jóféle festék, papír, vagy vászon, és már indulhat is a móka!

Családi tenyeres-talpas montázs

Ha szeretnél egy családi tenyér-és talp montázst készíteni, vagy ha a gyerekek előszeretettel rajzolnak, festenek, akkor ez máris jó ok lehet az ujjfesték beszerzésére. A karácsonyi időszakban, vagy egy hosszúhétvégén különösebb előkészületek nélkül alkothattok közösen, de akár magára is hagyhatod a gyereket, gyerekeket a játszószőnyegen. Nem kell attól tartani, hogy valamit összemaszatolnak, hiszen ez biztosan be fog következni. A festékeket viszont színtől függetlenül egy vizes ronggyal tudod eltávolítani. Tehát célszerű a mókázást az amúgyis esedékes portörölgetés elé időzíteni, így még plusz munkád sem lesz vele!

Az ovisok imádni fogják!

Ha a gyerkőc ovis csoportjában kezdenek kifogyni a kreativitásból, vagy te magad is kisgyerekekkel foglalkozol, akkor beszerezhettek ujjfestékeket is a közös, csoportos alkotásokhoz. Ilyenkor aztán elengedhetitek a fantáziátokat, és készíthettek nagyobb ovis montázsokat, állat-és növényfigurákat, vagy bármilyen más koncepció alapján is alkothattok. Egy hatalmas szivárvány vagy tájkép is remekül mutat, ha mindenki beleadja a saját tehetségét… vagy legalábbis az ujja begyét.

Társasjáték, twister, ugróiskola

Készülhet házilag twister, ugróiskola vagy társasjáték is, amit a festés után érdemes fóliázni, vagy eleve festhettek vászonra, szövetre, hogy ha rálép valaki, nehogy megcsússzon! Készülhetnek óriásplakátok, feliratok, boldog születésnapot feliratok, vagy bármilyen rendezvény reklámfelületei, amik például gyermekekhez köthetők.

Kis dobozban még praktikusabb!

Mint bármilyen kreatív hobbi termék, ezek is hajlamosak szétszóródni, elkallódni egy nagyobb háztartásban. Ezt megelőzendő a Maped early age készségfejlesztő ujjfesték készlet például apró bőröndben érkezik. A miniatűr festőművészeink a rendrakást is gyakorolhassák bohém elfoglaltságukat követően, vagy a nagyihoz is kényelmesen átcuccolhassanak, ha a festőműhely helyváltoztatásra kényszerülne. Egyébként maga az ujjfestés kb. 2 éves kortól ajánlott, és célszerű a gyerekeket biztos távolból figyelni eközben.

Apróbb tárgyakat ne hagyjunk elöl, illetve azért arra is figyeljünk, bár önmagában a festék nem mérgező, hogy ne nyeljenek le litereket az értékes színekből és ne hagyjuk, hogy a nyitva felejtett tubusok teljesen beszáradhassanak. A takarítás, ahogyan említettük rémesen egyszerű a vízbázisú festékek esetében.

Kívánunk remek szórakozást és kellemes ünnepeket az egész családnak!