Készüljön fel a kánikulára az irodában is

Habár szerencsére még csak a tavasz tombol, jó, ha előre gondolkodik a nyári szezonról. Ez az időszak különösen megviselheti az alkalmazottak többségét, hiszen a hőségben sokkal nehezebb koncentrálni. Ha még nem rendelkezik a megfelelő hűtéssel, akkor még éppen időben van, hogy gondoskodjon róla.

Fontos tudni, hogy nem a légkondicionáló berendezés az egyetlen lehetőség erre. Kétségtelen, hogy ezek a gépek a leghatékonyabbak a hűtésben, de nem mindenhol kedvelik. Amellett, hogy nem túl környezetbarátak, a munkatársak hőérzete is eltér, így megeshet, hogy ami az egyiküknek ideális, a másiknak már hideg. Lássuk, milyen opciók állnak rendelkezésre!

A legegyszerűbb megoldások

Az egyik igazán egyszerű és viszonylag olcsó lehetőség az iroda hűtésére ventilátor. Ebből célszerű lehet többet is beszerezni az optimális eredmény érdekében, mivel egyetlen szerkezet aligha elég ezeknek a nagy helyiségeknek a hűtéséhez. Arra viszont mindig fontos ügyelni, hogy a huzat ne közvetlenül érje a dolgozókat, mivel annak az egészségük láthatja kárát.

A kánikula idejére tanácsos biztosítani a kellő mennyiségű folyadékot is az irodában. Ebben az időszakban a test sokkal több vizet veszít, mint általában, aminek pótlása kiemelt jelentőséggel bír. A kiszáradás nem csak a munkát hátráltatja, de az egészségre is káros. A gyümölcsök is segíthetnek a folyadékpótlásban, így hetente egyszer érdemes lehet ezeket is beszerezni.

Ha az irodában előírások vonatkoznak a viseletre, akkor legalább a hőségriadó idejére célszerű ezeken egy kicsit lazítani. Néhány apróbb kompromisszummal megtartható az igényes megjelenés, ugyanakkor a kollégák is egy kicsit kényelmesebben érezhetik magukat a nagy hőségben, amikor egyébként is célszerűbb a megfelelően szellőző öltözék.

Hogyan érdemes légkondicionálót választani?

Amennyiben mégis egy ilyen berendezésre esne a választás, akkor néhány szempontot érdemes figyelembe venni mind a kiválasztás, mind a beszerelés alkalmával. Így elkerülhető a csillagászati villanyszámla és a munkatársak kényelme is biztosítva lehet. Láttuk, melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes fontolóra venni a vásárláskor.

Amennyiben szeretné költséghatékonyan kialakítani a hűtést, a legjobb, ha energiatakarékos modellt választ. Ezeket a rendszerek beállíthatja egy bizonyos hőmérsékletre. Amikor ez beáll a helyiségben, a légkondi leáll és csak akkor indul újra, ha a levegő felmelegszik. Ezzel rengeteg energiát spórolhat meg és megegyezés születhet a dolgozók között a beállított hőmérsékletről.

Emellett célszerű úgy elhelyezni azt az irodában, hogy senkire se fújja a hideg levegőt közvetlenül. Minden bizonnyal akadnak olyan kollégák, akiket ez esetleg nem zavar. Ugyanakkor, ha egész nap áramlik valakire a hideg, az hamar egy alapos nyári megfázáshoz vezethet. Válasszon inkább egy semleges helyet, ahonnan az egész helyiség könnyedén hűthető.

Ha gondoskodik az iroda hűtéséről, azzal nem csak az ott dolgozók kényelmét, de eredményes munkáját is biztosíthatja. Az optimális komfort ugyanis szükséges ahhoz, hogy az elvégzett feladataik a megszokott minőségben készüljenek el. Ez nem lehetséges akkor, ha a hőséggel küszködnek és egész nap a verejtékkel küzdenek.

Szerezze be a szükséges felszereléseket a nyárra. Az utolsó pillanatban nem csak beszerezni nehéz őket, de ha szakemberre van szükség a beüzemeléshez, akkor vele is akadályokba ütközhet az időpont egyeztetése. A tavaszi szezon alatt azonban kényelmesen bebiztosíthatja az iroda megfelelő hűtését, hogy a kánikula idején már mindez ne okozhasson fejtörést.