Apa és a gyerekek, az iskolás lány filctollal színez

Kimosható filctoll a szülők nyugalmáért!

Egy fecsegő-tipegővel töltöd a mindennapjaidat, és ha szóba kerül a filctoll kérdése, akkor azonnal a gumikesztyű és a súrolószerek jutnak eszedbe? Átérezzük a helyzetet és megoldást is mutatunk rá (kimosható filctoll)! Ezekről a csodás élénk színű filcekről jusson eszedbe inkább az önfeledt alkotás és játék. A takarítást pedig, ha nagyon muszáj, elintézheted egy törlőkendővel, ami ebben az időszakban amúgyis mindig kéznél van…

Móka és kacagás lesz a kifestő és az ovis rajzok készítése, ha a kínálatunkat átfutva a modern, mosható filceket is felfedezed! A gyerekek örülnek, a szülők is örülnek, az óvónéniknek pedig ajánljuk kipróbálásra, hiszen a korai fejlesztés egyik legkézenfekvőbb eleme a különböző rajzeszközök tesztelése, és a szebbnél szebb családi ereklyék gyártása a színes gyermekrajzokból.

Milyen típusokat találsz nálunk?

Nagy kedvencünk a Maped gyerekbarát (és persze szülőbarát) kínálata, hiszen arra is gondolnak, ami még meg sem történt… Ez nagy előny a kicsik esetében, hiszen csak a Reszkessetek betörők példázza igazán, hogy ha minden körülmény adott, mire képes egy rosszcsont gyerek a háztartásban. Persze arra még a Maped esetében is gondolni kell, hogy ne a bejárati ajtó előtt szórjuk szét a teljes készletet, hogy a váratlan látogató azonnal elguruljon rajtuk!

Gyönyörű színek, rengeteg márka!

A kimosható Maped filcek a papagájok minden színében pompáznak, használatuk egyszerű, élettartamuk gyerekfüggő… de általánosságban elmondható, hogy egy-két évet simán kihúznak még extra igénybevétel esetén is. Színük az idők során nem fakul, már a kupakot mindig érdemes időben visszazárni! A kínálatban más nagyobb márkákat is megtalálsz: a Nebulo, Stabilo, Ico, Staedtler, Colokit és Faber-castell termékeit is érdemes átfutni, ha teljes képet akarsz kapni a legújabb megoldásokról.

Mikortól adhatod a gyerek kezébe a filctollat?

A vastagabb szárú, és vastagabb, nyomásálló hegyű filceket könnyen tudják használni az egészen kezdő Pablo Picasso jelöltek is, ezért már a színesekkel együtt is a kezébe adhatod egy nagyobb darab papír előkészítése mellett. A Maped 14 aktuális terméke közül mind mosható és mind odafigyel az ergonomikus kialakításra, például a háromszögletű szár beépítésével. A nagyobbaknak már a vékonyabb szárú, és vékonyabb hegyű modellek is nyugodt szívvel ajánlhatók.

Hogyan fejleszt, hogyan használd?

Remek hír, hogy ezek a színgazdag filcek már színezésre és rajzolásra egyaránt alkalmasak. Bár a színezésben inkább a vastagabb hegyűek lesznek praktikusak. A sziszifuszi munkát kedvelő gyereknek azonban nyugodtan megmutathatod a mandalázás művészetét. Ami nem csak a kézügyességet fejleszti, de a lelki és mentális egyensúlyt is elősegíti. Hosszú időre lefoglalja a gyereket a kéz-és képzeleterő összehangolása, ha szabadon választott témában rajzolgat. A kitöltős színezők pedig nyugodt, megfontolt munkára sarkallják a lurkót.

Adj a kezébe képzelőerőt és kreativitást!

A kifestők nagy előnye, hogy a kedvenc mesefigurák, kedvenc állatok bonyolult alakját készen kapja a gyerek. Így olyan ábrákat, jeleneteket is megfesthet, amire magától még nem lenne képes. Hatalmas sikerélmény és többórás kreatív elfoglaltság eredményeként büszkén mutatja majd be a dinoszauruszok, vagy a tarisznyarákok különleges életét, mai a képzelőerőt is rohamosan fejleszti.

A mandalák, az aprólékos rajzok, a pöttyözés, és vonalazás, kontúrozás technikái pedig a művészeti iskolában is megállják a helyüket. Egy kis gyakorlással, ha igazán minőségi eszközzel indul neki a kisiskolás, felsőtagozatos gyerek.

Csodás kikapcsolódást kívánunk az egész családnak!