Körző - MAPED "Kid Z 360° Agility"

A körző olyan írószer, melyet a vonalzóhoz hasonlóan gyerekektől felnőttekig rengetegen használnak. Általános iskolában a matematikaórák egyik legfontosabb kelléke. Szakgimnáziumokban már műszaki rajzok készítésére is használjuk, a felnőttek közül pedig rengetegen dolgoznak vele munkájuk során.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a számunkra, vagy épp gyermekünk számára megfelelő körzőt.

A legjobb körző kisiskolások számára

Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy tisztázzuk: milyen célból van szükségünk a körző megvásárlására? Attól függően ugyanis, hogy iskolai kellékről vagy munkaeszközről beszélünk, az igények egyértelműen eltérőek lehetnek.

Az általános iskolai órákon használt körző esetében fontos, hogy egyszerűen, mégis praktikusan használható legyen. Rendelkezzen stabil tűheggyel, és megbízható, jól élezhető, vagy cserélhető grafitheggyel. Kialakítást tekintve érdemes olyan darabot választanunk, ami az igények szerint egyszerűen és gyorsan beállítható.

A Maped kifejezetten kisiskolások számára tervezett, Kid Z 360° Agility körzője tökéletes megoldást jelent. Fogórésze rögzíthető, vagy 360°-ban forgatható, így bármilyen iskolai feladatra használható. A jó minőségű műanyagból készült lábak kifejezetten stabillá teszik, így akár a matekórák, akár a rajzórák alapvető kelléke is lehet.

Sőt, a Maped Kid Z 360° Agility műanyag testét kifejezetten úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a gyerekek kezébe. Ezáltal egyszerűbbé teszi a munkát és garantálja a száz százalékos sikerélményt!

Körző középiskolások részére

A körző természetesen nem csak az általános iskolások számára jelenti a mindennapos feladatok részét. Gyermekeink a középiskolai matematikaórákon is használják. Arról nem is beszélve, hogy szakközépiskolákban gyakran a műszaki rajzok készítése is tananyag, amihez már az előbb említett, egyszerű írószereknél komolyabb megoldásra van szükségünk.

A Maped körzői közt olyan darabokat is találunk, melyek ezeknek az elvárásoknak is megfelelnek, és a középiskolások is bátran használhatják őket. Hiszen mind megjelenésüket, mind masszivitásukat tekintve megfelelnek a feladatnak.

Abban az esetben, ha műszaki rajz készítése a feladat, pedig egy körző helyett érdemes a célnak megfelelő körző készletet választanunk. Lehetőleg olyat, ami normál körzőt és nullkörzőt, valamint szükséges tartalék egységeket is tartalmaz.

Ha a körző munkához szükséges

Abban az esetben, ha nap, mint nap dolgozunk műszaki rajzok vagy tervrajzok készítésével, nyilván tudjuk, milyen eszköz képes speciális igényeink kielégítésére. Ennek tükrében kell olyan készletet választanunk, mely minden, számunkra szükséges eszközt tartalmaz.

A legfontosabb ebben az esetben, hogy sose az árat, hanem a minőséget nézzük! A mérnöki vagy tervezői munka ugyanis magas fokú precizitást igényel. Ahhoz pedig, hogy jól végezzük munkánkat, magas minőségű írószerekre és hibátlan kiegészítőkre lesz szükségünk.

Ne feledkezzünk meg a gyerekek igényeiről!

A tökéletes körző megvásárlása során a legfontosabb szempontot tehát az jelenti, kinek és milyen célból vesszük az íróeszközt. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy gyerekeknek szánt körző esetében lényegesen más szempontokat kell figyelembe vennünk, mint egy munkaeszköz esetében.

Fontos, hogy a gyerek kényelmesen és egyszerűen tudja használni az írószert. Ehhez annak kialakítása és minősége nagyban hozzájárul. lényeges továbbá, hogy olyan körzőt válasszunk, ami a tolltartóban is könnyen elfér, és bármikor elővarázsolható, ha épp szükség van rá.

Erre a célra pedig a Maped gyerekek számára tervezett, Kid Z 360° Agility körzője kialakítását és minőségét tekintve is tökéletesen megfelel.