Ma már nem csak az Y-generáció egyértelműen megfogalmazott igénye az, hogy az iroda berendezése, hangulata és a munkaeszközeik növeljék a kreativitást. Szerencsére ehhez ma már minden eszköz a rendelkezésünkre áll, így a cég fejlődése és sikerei előtt is nyitva áll az út.

Munkahelyi kreativitás

Nézzük, milyen (jogos) kívánságaik vannak a dolgozóknak!

 1. Az irodában lehessen pihenni is – az irodabútorok és konyhai kiegészítők dicsérete
  A legjobb, ha mindenkinek van pár percnyi ideje, amit eltölthet egy pihenőszobában, de már az is nagyon sokat ér, ha mindenkinek van egy olyan csodakényelmes görgős irodai széke, aminek a háttámláját hátradöntve kényelmesen le tudja hunyni a szemét.
  Mivel a kávé, és teaszünetek erőt adnak a folytatáshoz, fontos a minőségi kávé és teafőzők beszerzése. A legjobb, ha megkérdezzük a dolgozókat, hogy milyen márkát és ízeket részesítenek előnyben.

 2. Legyen már végre rend!
  Vannak olyan kényelmi funkciót kielégítő bútorok és kiegészítők, amelyek lényegesen átláthatóbbá teszik az irodai életet.
  Ilyen például a függőmappa-állvány, melyben játszi könnyedséggel (persze, csak ha szín, és betűrendbe vannak sorolva) található meg az éppen keresett mappa.
  Az asztalon a névjegykártyatartók, iratmappák és írószertartók segítségével lehet könnyedén rendet teremteni.
  Nincs hová tenni a kabátokat? Tele van velük az ügyfélváró fotel, vagy az irodai székek? Csak néhány ruhafogas, ruhaakasztó, és esernyőtartó kell az irodába, és végre minden ügyfél le tudja tenni a ruháit és cókmókjait.
  Erre nem nagyon szoktunk figyelni, de a székalátétekkel megóvhatjuk a padlózat, és a szőnyegek épségét a szék görgőinek karcolásától.
 3. Esztétikus irodabelsőt mindenkinek!
  A szépség iránti igény természetes emberi vágy. Ha egy irodában vannak vázák a friss virágoknak, képek a falakon, sokkal otthonosabban érezzük magunkat, és a munka is olajozottabban megy.
  Még egy dizájnos és vidám falióra, vagy pár színes gyertya is sokat dobhat a hangulatunkon.
 4. Legyen világosság!
  Az irodai világítás egy borús, esős napon, vagy túlóra idején is biztosítja, hogy el tudjuk látni a feladatainkat.
  A mennyezeti lámpán, asztali lámpán, állólámpán nem szabad spórolni, és a megfelelő fényerőről is gondoskodni kell. A látásunk hatalmas kincs.
 5. +1
  Apropó, a kreatív gondolatokat azzal is elősegíthetjük, ha van egy olyan alapfelszerelés (pl. nyomtató, szkenner, diktafon, iratmegsemmisítő, másolópapír, tűzőgép, javítóroller) ami meggyorsítja a munkát, és így lényegesen több idő marad a fontos dolgokra.

Ha szeretné, hogy az ön cégében is tomboljon a kreativitás, fogadja meg a fenti tippeket.

Ha tetszett Önnek a cikk, az alábbi blogbejegyzés is érdekelheti:
A kreativitás rejtett oldala