Konyhai dekoráció krétamarker segítségével.

A krétamarker manapság egyre népszerűbb dekorációs eszköz. Nem véletlenül, hiszen otthonunk díszítéséhez, vagy épp ízléses, éttermi dekoráció készítéséhez egyaránt remekül használható. Feldobhatjuk vele a bulikat és rendezvényeket, de akár az iskolai órák során is hasznos kelléknek bizonyulhat.

Népszerűsége ellenére azonban sokan nem tudják, hogyan is használhatnák ki a krétamarkerben rejlő, kreatív lehetőségeket. Most megmutatjuk azt a három területet, ahol a krétamarker a leggyakrabban használható kreatív célokra. És azt is eláruljuk, hogyan vigyázzunk rá, hogy hosszú életű legyen!

Éttermi dekoráció, reklám, étlap

A krétamarker az éttermek és kávézók kedvelt dekorációs eszköze. Szinte már el sem tudnánk képzelni egy menő, belvárosi bisztrót krétamarkerrel készült menü, vagy kalligráfiával díszített kirakat nélkül.

Nem véletlenül, hiszen a vízbázisú filc száradás után vízálló, így krétatáblán, üvegen, és egyéb, látványos felületeken is alkalmazható. A vele készült dekoráció vagy felírat pedig könnyen eltávolítható és igény szerint bármikor újragondolható.

Éppen ezért a krétamarkert persze nem csak a kávézók és a vendéglők imádják. Rengeteg egyéb üzlet és kisvállalkozás használja aktuális ajánlatai, akciói feltüntetésére.

A tökéletes partykellék

A krétamarker a dekorációs termékek között az elmúlt években igazi slágerré nőtte ki magát, Legyen szó akár családi rendezvényről, akár munkahelyi partyról, vagy épp esküvői díszítésről. A krétamarker segítségével gyönyörű, esztétikus és modern dekorációkat készíthetünk.

A sokoldalú írószert használhatjuk például hatalmas, kalligráfiával és rajzokkal díszített fogadótáblák, vagy egyedi molinók tervezésére. De egyéb, ötletes és esztétikus partykellékek elkészítésére, díszítésére is alkalmas.

Segítségével könnyedén feliratozhatjuk a poharakat, megtervezhetjük az ülésrendet, vagy készíthetünk kreatív gyertyatartókat és egyéb, mutatós asztali díszeket is.

Krétamarker használata otthon

A krétamarkert nem csak a munkahelyen és eseményeken, de otthonunk díszítése során is bátran alkalmazhatjuk. Hiszen rengeteg, különböző felületen, például kerámián, műanyagon, vagy üvegen is jól mutat.

Nagy előnye ezen felül, hogy a legtöbb dologról könnyedén lemosható, így a hétköznapi használati tárgyak mellett akár a berendezést is feldobhatjuk néhány krétamarker segítségével.

Bátran rajzolhatunk vele az ablakra vagy a tükörre is, így akár a szezonális, ünnepi dekorációban is segítségünkre lehet.

Fontos azonban, hogy mielőtt belevetnénk magunkat az alkotásba, az adott felület egy kis részén mindig teszteljük, hogy a krétamarker teljes mértékben eltávolítható-e az adott bútorról, vagy használati tárgyról, és nem hagy-e maga után nehezen eltüntethető foltokat!

Így vigyázzunk a krétamarkereinkre!

Ha szeretnénk, hogy a krétamarker hosszú életű legyen, érdemes néhány apróságra odafigyelnünk.

Fontos például, hogy mindig csak sima, tiszta felületen használjuk, máskülönben a hegye gyorsan elkophat, elhasználódhat. A felületek tisztítására a krétamarker közvetlen használata előtt ne alkalmazzunk nedves tárgyat, csak száraz rongyot vagy törlőkendőt.

Figyeljünk oda arra is, hogy bizonyos felületeken a krétamarker nem alkalmazható. A krétatáblák közt is találkozhatunk olyanokkal, melyről csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudjuk eltávolítani. Így a kellemetlenségek elkerülése érdekében mindig ellenőrizzük, hogy markereinket az adott felületen biztonságosan tudjuk használni.

Ha ezeket az apróságokat betartjuk, biztosak lehetünk abban, hogy krétamarkerünk sokáig jó szolgálatot tesz majd. Ha vigyázunk rá, egyaránt használhatjuk csodás munkahelyi dekorációk készítésére, kreativitásunk mindennapos kibontakoztatására is.