Lufi, party kellék

Irigykedve nézed, ahogy a gyerekek boldogan ugrándoznak az ide-oda szálló lufi után? Ki mondta, hogy a léggömb csak gyerekeknek való? Felnőttként sem kell lemondanunk a lufi nyújtotta önfeledt szórakozásról. Lássunk néhány visszafogottabb, majd pár bevállalósabb lufis elfoglaltságot, amivel feldobhatjuk a mindennapokat.

Az egyszerűség varázsa

Attól függően, hogy milyen célra vásároljuk, különböző méretű, anyagú, színű és formájú lufik közül választhatunk. Mivel kis helyen elfér, akár nagyobb mennyiséget, így többfajta léggömböt is gond nélkül tudunk tárolni otthonunkban. De könnyedén magunkkal vihetjük egy irodai bulira, baráti összejövetelre, nyaralásra is. Így, amikor csak szükségünk van rá, rögtön kéznél van egy filléres szórakozási lehetőség.

1.  Egyensúlyozás kanálon

Nagyon szórakoztató látvány, ahogy barátaink, kollégáink kanálra helyezett, felfújt lufival igyekeznek a kijelölt cél felé. Nehezítésként és hogy a versenyt érdekesebbé tegyük, girbegurba, akadályokkal teli pályát is készíthetünk. Ha a lufi leesik, természetesen elölről kell kezdeni a pályát. Az nyer, aki leghamarabb célba ér.

Tipp: A móka kedvéért laposabb kanalat, például fakanalat is használhatunk, hiszen arról könnyebben leesik a lufi.

2.  Ki lesz a mesterlövész?

Az összevissza kavargó színes lufik látványa garantáltan mindenkit megnevettet. A résztvevők különböző színű léggömböket kapnak, aminek a száját felfújás után csak kézzel összeszorítják. Ezután felsorakoznak egy akár képzeletbeli startvonalhoz, majd elengedik a lufikat. A cél, hogy egy nyitott kartondobozban vagy kosárban landoljon a luftballon. Amennyiben senki sem tudja belőni a sajátját, a legközelebb földet érő léggömb tulajdonosa lesz a győztes.

Ha csapatépítés a célunk vagy sok résztvevő van, versennyé is alakíthatjuk ezt a játékot. A csapatok különböző színű lufival és több fordulóban szállnak szembe egymással. Az éppen soron következő csapattag onnan végzi el a lövést, ahol a csapat lufija előzőleg földet ért.

Tipp: A versenyt izgalmasabbá tehetjük, ha a kosár vagy kartondoboz valamilyen nyereményt rejt, például édességet vagy cukorkákat.

3.  Felelsz vagy mersz?

Ez a játék kíván némi előkészületet, de megéri a fáradozást. A résztvevők számának megfelelő mennyiségű lufit fújunk fel. Ezekben elrejtünk egy cetlit, amire valamilyen érdekes kérdést és egy vicces bátorságpróbát írunk.

A játékosok választanak maguknak egy lufit és mindenki izgatottan várja, hogy milyen feladatot rejt a titokzatos cetli. A résztvevők egymás után pukkasztják ki a léggömböket, s eldönthetik, hogy a kérdésre válaszolnak vagy a vicces feladatot teljesítik.

Tipp: A kérdések és bátorságpróbák elkészítésekor vegyük figyelembe, hogy a társaság tagjai mennyire ismerik egymást, hogy senkit se hozzunk kellemetlen helyzetbe.

+1. A táncoló százlábú

Itt a lehetőség arra, hogy a kollégák, a meghívott vendégek közelebb kerüljenek egymáshoz. Szó szerint is, hiszen a résztvevők egymás mögé állnak és a mellkasukra rakott lufit az előttük álló hátához nyomják. Naná, hogy a léggömbök nem eshetnek le és közben a százlábúnak még táncolnia is kell a zene ritmusára. Ez annál nagyobb kihívás, minél hosszabb a százlábú. A házigazda semmiképp se felejtsen el videót készíteni!

Tipp: A feladat érdekesebbé tehető, ha valahányszor leesik egy lufi, a résztvevők valamilyen bókot mondanak a házigazdának vagy a játék szervezőjének.

Webshopunkban depot.hu számtalan csodás lufi várja, hogy hazavigyék.