Napszemüveg

A napszemüveg nagyon régóta a nyárral áll összefüggésben, ám arról sokan megfeledkeznek, hogy télen is előfordul az erőteljes napsütés.

Ráadásul a téli napsütés még károsabb a szem egészsége szempontjából, mint a nyári, mivel a napsugarak beesési szöge jóval kisebb ilyenkor, tehát sokkal több UV-sugárzás éri szemünket. Ez az egyik legfontosabb ok, amiért télen is fontos a napszemüveg viselete.

Napszemüveg segítségével elkerülheted a baleseteket

Hogyan függ össze a napszemüveg viselete a balesetek elkerülésével? Egész évben igaz, ám télen még fontosabb, mint nyáron.

Mint fentebb említésre került, télen jóval kisebb a napsugarak beesési szöge, mint nyáron. Ezért fordul elő igen gyakran, hogy szinte mindent csillogni látunk, az úttestet, a mellettünk elhaladó autók ablakát, stb.

Érezted már úgy, hogy vezetés közben szinte elvakított az erős fény télen? Ugyanez az érzés nem ilyen erőteljes nyáron, hiszen a téli napfény teljesen másmilyen. Bár attól nem kell tartanunk, hogy a hótakarón megcsillanó fény zavar a vezetésben, hiszen hazánkban már szinte nincs is hóesés vagy megmaradó hó, ám még így is rengeteg felület van, amiről a napfény úgy tükröződhet vissza, hogy az valóban elvakítson vezetés közben. Olykor elegendő hozzá egy túlságosan tiszta motorháztető.

Egy megfelelő kialakítású napszemüveg azonban megóv attól, hogy elvakítson a napsütés, ezáltal valóságos baleseteket előzhetsz meg. Vezetés közben ez az egyik legfontosabb tényező, hogy jól lásd a környezetedet. Lentebb bővebben írunk arról, hogy miért az Avatar napszemüveg jelenti a legjobb megoldást.

Egészséged érdekében fontos télen is a napszemüveg

Két szempontból is fontos a napszemüveg télen ahhoz, hogy megóvd szemed egészségét.

Az egyik szempontról már volt szó, ez a fokozott UV-sugárzás. A napsugarak kisebb beesési szöge miatt jóval több UV-A és UV-B sugárzás éri a szemet télen, mint az év többi időszakában. Roppant fontos, hogy megfelelő védelmet alakítsunk ki, ráadásul ez nem követel szinte semmi plusz teendőt, elég, ha megfelelő napszemüveget használsz.

A másik fontos tényező a szél és a hideg együttese, ami télen jelen van. A hideg szél irritálja a szaruhártyát, ami akár tartós gyulladáshoz is vezethet. Amikor télen könnyezik a szemed a szél miatt, akkor a szemed próbál természetes védelmet kialakítani. Sokszor azonban ez hasztalan a részéről, főleg amikor túl erős a szél. A könnyezés miatt a szemed kiszárad, a szaruhártyád károsodhat. A napszemüveg valóságos szélárnyékot képez a szemed számára. Ezzel valódi védelmet nyújthatsz.

A téli sportok kedvelőinek

Szeretsz síelni vagy korcsolyázni? Ha tapasztalt vagy, akkor tudod, hogy a napszemüveg elengedhetetlen.

Miért viselnek a síelők napszemüveget? Nyilvánvalóan nem azért, hogy csinosabbak legyenek sportolás közben. Sokkal közvetlenebb egészségügyi oka van. A hóról a napfény 90%-a visszaverődik, ezért látjuk olyan gyönyörűen csillogónak a hótakarót. Ebből adódóan egy havas vidéken, akár egy sípályán, bárhova is nézel, a napsugárzás megtalálja az utat a szemedbe. Sajnos az UV-sugárzással együtt. Arról nem is beszélve, hogy síelés (vagy korcsolyázás) közben nem árt, ha tökéletesen látsz. Ehhez azonban megfelelő napszemüveg szükséges. Nézzük meg közelebbről, hogy mit kínál az Avatar napszemüveg számodra.

Az Avatar napszemüveg előnyei

Most már teljesen világos, hogy miért szükséges a napszemüveg télen minden szempontból, de miért pont az Avatar napszemüveg lesz a legjobb választás?

A balesetek elkerülése érdekében minden Avatar napszemüveg polarizált lencsével van ellátva, ami erősen csökkenti a becsillanásokat és tükröződéseket. Ez vezetés közben akár életmentő is lehet. A polarizált lencsével kapcsolatos tényekről itt olvashatsz bővebben: Napszemüveg egészségügyi előnyei

Az UV-sugárzás káros hatásait ma már mindenki ismeri. A téli napsugárzás fokozott káros hatásairól pedig fentebb már írtunk. Így nem is kérdés, hogy miért fontos az UV-védelemmel ellátott napszemüveg.

Minden Avatar napszemüveg UV400 védelemmel van ellátva, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben védi szemedet az UV-A és UV-B sugárzástól.

Az sem utolsó szempont, hogy az Avatar napszemüvegek rugalmas és könnyű kialakításban részesültek, így elképesztően kényelmes a viselete, továbbá a dizájnos külső trendi megjelenést biztosít számodra.

Ezek után nem is kérdés, miért az Avatar napszemüveg a legjobb választás számodra.

Válaszd ki a neked leginkább megfelelő Avatar napszemüveg típust a Depot irodaszer blogon!

Védje szemét

az AVATAR napszemüvegekkel minden évszakban!