A laminálógép egy olyan eszköz otthon, ami igazán kreatív tevékenységekhez használható

Laminálógép, bizonyára te is ismered, azonban belegondoltál már abba, hogy milyen sokrétűen felhasználható? Rengeteg jó megoldás, ötlet és praktika köthető a laminálógépekhez, amelyeket az egész család, hiszen nem csak a hivatalos, megszokott módokon lehet praktikus egy ilyen gép.

1. Készíts emlékkönyvet

A gyermekeknek rengeteg értékes pillanatuk van, amelyet igyekszünk megőrizni. Nem csak a fotók, de az általuk készített első rajzok, első hajtincsek, az első kéznyomat éppen olyan fontosak, mint a képek. Tevékenységük megőrzéséről egy emlékkönyv gondoskodhat leginkább.

Ez nem csupán maradandó emléktárgy lesz, de az elkészítése is remek szórakozás. Olyan kreatív dolog, amit szívesen csinál együtt a család. Vedd elő a laminálógépet és készítsd el a gyermekek első rajzaiból, kis színezett fecnikből álló emlékkönyvét. Egy biztos, így lesz igazán tartós és értékes az emlék, ráadásul könnyebben is tárolható a becses gyűjtemény.

2. Préselj virágot

A virágok begyűjtése és kipréselése nagyszerű időtöltés a gyerekekkel, családdal. A laminálógép az az eszköz, ami instant képes konzerválni a gyönyörű virágokat, így hosszú ideig gyönyörködhetsz benne. Készíthettek leírást is a virágokhoz, vagy akár megalkothatjátok a saját családi gyógynövény katalógust.

A laminált oldalakra saját kézzel írott cetliket is tehettek a préselt növények mellé, így igazán sajátos kis könyv készülhet a természet csodáiról. Egy ilyen ajándéknak a nagyi is biztosan örülni fog.

3. Készíts könyvjelzőt

Miért is ne próbálnád elkészíteni a saját könyvjelződ? Engedd szabadjára a fantáziád, használj csillámokat, préselt virágokat, családi képeket, gyerekrajzokat és bármit, ami szívesen látnál a könyvjelződön.

Ez természetesen nem csak neked, de a gyerekeknek is remek szórakozás, ráadásul személyre szóló ajándékként is megállja a helyét. A legjobb az egészben pedig az, hogy a végeredmény maradandó lesz.

4. Saját játékok

Próbáltál már valaha saját kártyákat készíteni? Akár egy egész paklit szeretnél, akár csak egy lapot, ami hiányzik a pakliból, a laminálógép a legjobb barátod lehet. A saját készítésű memória is remek ötlet, bevetheted a gyermekek kreatív energiáit is. Készítsetek saját, családi memóriát, vagy más társasjátékot.

5. Tartósítsd a recepteket

Mindnyájan találunk olyan recepteket a magazinokban, vagy az interneten, amelyeket szeretnénk továbbra is megőrizni, esetleg továbbadni. Nagymamáink értékes, régi receptjei is megérdemlik, hogy méltó helyük legyen. A laminálógép a legjobb megoldás erre. A kedvenc receptek laminálása nem csak tartósítja a papírt, hanem megóvja a főzés közben keletkező sérülésektől is. Mindezek mellett még könnyebben is rendszerezhetjük őket.

6. Újra hasznosítható színező könyv

Készíts újrahasznosítható színezőt a gyerekeknek. Tölts le az internetről színező sablonokat, lamináld be őket, majd engedd, hogy alkoholos vagy akár nem alkoholos filccel színezzék ki a formákat. Ezeket a remekműveket könnyedén letörölheted, még az alkoholos filc is simán eltávolítható a laminált felületről.

Egy szó, mint száz, a laminálógép egy olyan eszköz otthon, ami igazán kreatív tevékenységekhez használható, mindemellett kifejezetten hasznos is. Egy igazi főnyeremény, amit a szülők és a gyerekek is élvezettel használnak. Ha igazán jó minőségű laminálógépet keresel, akkor tekintsd meg remek ajánlatainkat és élvezd a kreatív életet.