A kis herceg, a róka és a vörös rózsa a füvön ül a csillagos ég alatt. Olajpasztel kréta illusztráció.

Mivel rengeteg színes ceruzát, festéket, filcet, zsírkrétát forgalmazunk, bizton kijelenthetjük, hogy az egyik legizgalmasabb kategóriánkról lesz most szó. Kicsik és nagyok, kezdők és haladók számára egyaránt gyors sikerélményt keres? Szeretné megajándékozni a gyerekeket, vagy épp saját magát egy igazán tartalmas kikapcsolódási lehetőséggel? Ha ki kéne választani egyetlen kategóriát, ami egyszerű, nagyszerű és sokak kedvence a színes képek elkészítésében, akkor az olajpasztell kréta tökéletes választás lehet!

Megnézzük, hogyan működik az olajpasztell kréta, mi alapján érdemes kiválasztani a legmegfelelőbbet. Néhány tippet is adunk, hogy ötlethíján milyen képek, rajzok elkészítése lehet a legérdekesebb. Természetesen az olajpasztell mellett más kategóriák is szóba jöhetnek, például az akvarell, vagy a zsírkréták is hasonlóan szórakoztatóak lehetnek!

Hogyan működik az olajpasztell?

Ahogyan a nevében is benne van, egy olaj alapú anyagról beszélünk. Ez azért előnyös, mert a jó minőségű krétákkal könnyedén összedolgozhatjuk a színeket, maszatolhatunk, átmeneteket képezhetünk. Azáltal, hogy jól siklik a papíron és erős színeket eredményez, akár a krétákkal, vagy akár kézzel is összedörzsöljük az éles határvonalakat. A haladó szintű rajzolók, alkotni vágyó felnőttek egészen komplex tájképeket, nonfiguratív festményeket hozhatnak így össze. A technikákról érdemes az interneten is tájékozódni, remek tippeket találhatunk!

A kicsik számára is előnyös ez a rajzkészlet, hiszen a legapróbbak esetében a biztonság is nagyon fontos. Ezek a kréták puhák, nem szúrnak, nem jelentenek veszélyt a lurkókra. A Nebuló kisebb darabszámú olajpasztell krétái kifejezetten a kisebbeknek ajánlottak. Nagyobb méretüknek, és vastagságuknak köszönhetően az ovisok is könnyen boldogulnak vele!

Különböző márkák és méretek közül választhatsz!

Remek színminőséget adnak az olajpasztell kréták, kérdés, hogy hányféle színre lesz szükség ideális esetben? 12 db-os és 25 darabos készletet is választhat a kínálatunkból. Minél többféle szín van, annál egyszerűbb az átmeneteket létrehozni. a 25 darabos Staedtler készlet, vagy a Gioconda készletek például már a profiknak is érdekesek lehetnek. Ráadásul minden sima felületen remekül használhatók. Nem feltétlenül szükséges különleges papír beszerzése. Az általunk forgalmazott márkák Európa-szerte népszerűek, és különböző típusaik, modelljeik a legkülönböző igényeket is kielégítik.

Karácsonyi kreatívkodás olajpasztellel

A karácsonyi időszak sokak számára régen várt nyugalmat tartogat az idei évben. Hiszen legtöbbünket akár fizikailag, akár mentálisan, de terheli a kialakult világjárvány miatti vészhelyzet. Az, hogy több időt töltöttünk otthon idén, mint máskor, még nem jelenti azt, hogy több szabadidőnk is volt. A legtöbben a háztartás, a gyereknevelés és a napi ügyek intézését még erőltetettebb tempóban végezték, mint korábban.

Épp ideje tehát, hogy az otthontöltött idő egy kis nevetést, kikapcsolódást is tartogasson számunkra! A szünidőben, az év végi durván 2 hét lelassulásban érdemes valamilyen kreatív tevékenységet is beiktatni a napjainkba, hiszen ezek bárki számára elérhetők, nem kerülnek sok pénzbe, és remekül levezetik a stresszt. Különösen, ha gyerekeknek is vannak, hiszen egy közös rajzolás, festés igazán emlékezetes és kedves tevékenység számukra is. Készíthetünk üdvözlőlapokat, karácsonyfadíszeket is, vagy fali képet, amit később bekeretezünk. A kicsik ceruzával készült rajzait is elevenebbé tehetjük egy olajpasztell kréta segítségével.

Kívánunk rengeteg örömet a kísérletezéshez!